Drama se šťastným koncem

Chtěli jsme vyhrát do poslední minuty, řekl po utkání Hoftych.

Drama se šťastným koncem

Strhující závěr zápasu se šťastným koncem pro Bohemku. To byl strahovský zápas s Kladnem. Klokani dlouho vedli 1:0, ve druhé půli se spíše bránili a když čtyři minuty před koncem dostali vyrovnávací gól, už málokdo věřil, že utkání vyhrají Pražané. Ovšem útočné duo Zelenka – Slezák dokázalo vývoj znovu zvrátit. V 91. minutě utekl Dalibor Slezák a dal rozhodující gól. Pak ještě mohl zvýšit Zelenka, ale samostatné sólo neproměnil. Obrovská radost propukla na Strahově, kam se přišlo podívat přes tři tisíce převážně zeleno-bílých diváků. „Obrovský pocit štěstí. Jsem rád, že jsme vyhráli, je to moc důležité. Ještě dát gól Spartě a můžu ukončit kariéru. Teď už o tom přemýšlím. Kdyby to byl konec kariéry, tak je to jak ve snu,“ říkal po utkání devětatřicetiletý Dalibor Slezák.

Trenéři byli na tiskové konferenci pochopitelně v odlišné náladě. „Nemůžeme ztratit takový zápas, kdy dokážeme na konci vyrovnat na 1:1,“ zoufal Martin Hřídel, trenér Kladna, které dalo gól po pěti zápasech. „Odehráli jsme zápas bez pěti hráčů základní sestavy, byly tam určitě chyby, ale i tak už jsme měli vedení ubránit. Ve druhé půli jsme byli až moc pasivní. Ten závěr byl o štěstí, chtěli jsme vyhrát, i když jsme dostali gól. Řekli jsme před zápasem, že sem jedeme vyhrát a rvali jsme se o to až do konce,“ prohlásil po utkání trenér Pavel Hoftych.

Bohemka na chvilku poskočila na deváté místo, má 17 bodů a zajistila si relativně klidný podzim. „Tenhle zápas byl důležitý pro celou zimní přípravu. Teď ještě zvládnout Spartu a můžeme mít pro jaro velmi dobrou výchozí pozici. Musím hráčům poděkovat za vůli a bojovnost, fanouškům pak za to, že nám i „venku“ vytvořili domácí prostředí,“ děkoval po utkání kouč Bohemians 1905. Zranění i karty omezily výběr hráčů o pět „kusů“, proto někteří nastoupili na netypických místech. Martin Cseh se posunul na pravý kraj obrany, Hrdlička se ze zálohy posunul na levý kraj. Obrana i záloha hrály v novém složení. „I proto tam bylo více okének, než je zdrávo. Podržel nás brankář Sňozík, ten dal především v první půli základ k našemu vítězství,“ pochválil Hoftych kapitána týmu.

Bohemians mají za sebou vítěznou sobotu s krásným šťastným příběhem. Rozhodl střídající Dalibor Slezák, Bohemka má 17 bodů a chystá se na poslední zápas podzimu proti Spartě. Ten se odehraje na Strahově v sobotu od 18.15. Předprodej na utkání začne již toto pondělí.