To nevymyslíš!

Jiří Kaufman mohl na den přesně po čtrnácti letech znovu nastupit proti Spartě. Na hřiště ho však nepustí karetní trest.

To nevymyslíš!

Píše se rok 1995, přesněji 28. listopadu, a mladý talentovaný útočník Jiří Kaufman slaví své šestnácté narozeniny. Před měsícem podepsal svou první profesionální smlouvu v třetiligovém celku Atlantic Lázně Bohdaneč a chystá se na svůj první velký zápas. Do východočeského městečka přijíždí slavná pražská Sparta, která zde bude hrát v rámci Poháru ČMFS.
Střih.
Je o čtrnáct let později. Jiří Kaufman je již ostřílený fotbalista, který mimo jiné strávil skoro osm let v německých soutěžích, povětšinou v soutěži nejvyšší - Bundeslize. Je 28. listopad 2009 a Kaufman, který slaví své třicátiny, nastupuje na Strahově do ligového souboje, s kým jiným než s pražskou Spartou. Tady ale dostává tak trochu pohádkový příběh trhliny: "Šíleně mě to štve. Vlastně mě o tenhle moment připravil rozhodčí Kocián," zoufá si smutný hrdina ze zápasu s Příbramí.
Kaufman v něm totiž obdržel červenou kartu, a tak si derby po čtrnácti letech nezahraje. Přesto vzpomíná na svůj vstup do velkého fotbalu s nadšením v očích: "Tenkrát to byly pěkné časy. Jen týden před utkáním se Spartou jsem za Bohdaneč nastoupil poprvé a hned jsem šel do takového zápasu. Se Spartou přijel Nedvěd, Koller nebo Lokvenc a už tehdy ta jména měla zvuk. Sice jsme prohráli asi 1:4, ale i tak jsem si utkání užil. V té sezóně jsme postoupili ze třetí ligy do druhé a hned v následujícím roce jsme se octli v Gambrinus lize. Tam jsme se udrželi bohužel jen jednu sezónu. V týmu jsme však měli například Marka Kuliče a Trvala, Luboše Kubíka nebo brankáře Wintera, takže nijak hrozný kádr to nebyl," vzpomíná Jiří Kaufman.

JIří Kaufman se svého šťastného příběhu nedočká, ale na Strahově určitě nebude chybět v roli fanouška zeleno-bílých. Napodobte jej také a v sobotu 28. listopadu vyrazte na Strahov! Od 18.15 se hraje derby Bohemians 1905 - AC Sparta Praha!