Vyjde to s Čapkem i napotřetí?

Komentátor České televize byl u dvou slavných výher Bohemky se Spartou. V sobotu komentuje znovu.

Vyjde to s Čapkem i napotřetí?

Pavla Čapka, který je komentátorským matadorem redakce sportu České televize, pojí s týmem Bohemky velmi zajímavý příběh, který by mohl dostat další pokračování již tuto sobotu. Přidá Hoftychova parta v sobotu další korálek na šňůrku tohoto příběhu?

Vše odstartoval 14. říjen roku 2000, kdy se v napěchovaném Ďolíčku hrálo derby Bohemians - Sparta. Favoritem utkání byli letenští, ale jak řekl reportér zápasu Pavel Čapek, Bohemians překročili svůj stín. V utkání, ve kterém Bohemians zvítězili 4:2, zazářil především Lukáš Hartig, který byl u všech čtyřech branek vršovických. Na tři přihrál a při jedné donutil svou pověstnou agresivitou k vlastní brance Bolfa.
Připomeňme si tehdejší sestavy obou soupeřů -
Bohemians: Holec - Janáček - Petrouš (84. Vomáčka), Doležal, Mareš - Kisel, Dvořák, Melecký, Matuszny (90. Kulig) - Baláž, Hartig.
Sparta: Poštulka - Horňák, Grygera, Bolf (86. Kincl), Labant - Mynář, Jarošík, Rosický, Koloušek (66. Siegl) - Sionko, Obajdin (75. Prohászka).
Dvě branky vstřelil v utkání Kisel, po jedné přidali za Bohemians Baláž a zmiňovaný Bolf. Za Spartu se trefili Mynář s Obajdinem.
Jak vidno, tak se na hřišti sešlo hned několik tehdejších nebo budoucích reprezentantů z řad obou celků.

Další slavné setkání s Pavlem Čapkem proběhlo na podzim příštího roku. Na den výročí Sametové revoluce se nesmiřitelní rivalové sešli opět ve Vršovicích a byla to fotbalová paráda, kterou komentátorsky zaštítil opět právě Čapek. Beznadějně vyprodaný stadion sledoval vynikající fotbal, který přinesl velké emoce. Ty nejprve rozbouřil ve 45. minutě utkání rozhodčí Liba, který odpískal pokutový kop za údajný faul Obermajera na Kincla. Penaltu proměnil Labant a poslal Spartu do vedení. Na rozhodčího se sesypaly při poločasovém odchodu do kabin předměty a rozbouřené diváku musel uklidňovat i trenér Petržela.
Nástup do druhé půle měli zeleno-bílí téměř pohádkový . Petřzela sáhl na lavičku pro Radka Šírla, který nemohl v prvním dějství dle dohody obou klubů nastoupit, a na trávníku se začaly dít věci. Ve 49. minutě utkání Melecký nenápadně vystřelil z pětadvaceti metrů a střelou mezi nohy Petra Čecha ukončil více než devítisetminutovou sérii sparťanského gólmana bez inkasované branky. A to nebylo všechno. Již o dvě minuty později zatáhl balon mladíček Šírl a přesně ho nacentroval na hlavu Libora Baláže - 2:1.
Ďolíček explodoval nadšením a vyhecoval Klokany k nadšenému výkonu, který jim napomohl dotáhnout utkání do vítězného konce a tím se dotáhnout na první místo v tabulce Gambrinus ligy. I v tomto duelu nastoupila v sestavě obou soupeřů velice zajímavá jména -
Bohemians: Čontofalský - Janáček - M. Petrouš (87. Valenta), M. Obermajer (48. Šírl), Horák - Kisel, Melecký, I. Dvořák, Mareš - Šenkeřík (77. Šnajdr), Baláž.
Sparta: Čech - Flachbart, J. Novotný, Hübschman, Labant - Sionko, Hašek (80. Slončík), Jarošík, Michalík (72. L. Zelenka) - Kincl, Holub (65. Jun).

Pavel Čapek bude komentátorem utkání Bohemians 1905 - AC Sparta Praha i nyní v utkání 16. kola Gambrinus ligy, které se hraje již tuto sobotu 28. listopadu od 18.15 na Strahově.
Přidáme další vítěznou reportáž?

Prozatím se můžete podívat na sestřihy dvou zmiňovaných zápasů. Jako specialitu přidáváme i Brajerův lahůdkový gól z Letné, který vstřelil v sezóně 1992/1993.