Podrobné instrukce pro fanoušky

V sobotu bude posílena doprava, přijďte včas a užijte si fotbal.

Bohemka hraje svůj poslední podzimní zápas doma, ale nebude to v Ďolíčku. Kvůli nařízení ČMFS musí kluby, které nemají vyhřívaný trávník, odehrát poslední dvě podzimní kola na hřištích s vyhřívaným trávníkem. „I když je počasí příznivé, nelze utkání přeložit. Je to ke škodě fotbalu i fanoušků, ale kluby k tomu přistupují, že jde o trest a na fanoušky se u toho příliš nemyslí. Musíme se tomuto rozhodnutí podřídit. Pro fanoušky to určitě nebude takový zážitek jako v Ďolíčku, ale budeme se snažit jim pobyt na Strahově co nejvíce zpříjemnit,“ říká Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905. Utkání se hraje v sobotu od 18.15 a fanouškům určitě přijdou vhod následující informace. Veškeré informace jsou odsouhlaseny oběma kluby po schůzce s policií.

DOPRAVA NA STRAHOV
Parkování: pokud se vypravíte na Strahov automobilem, můžete zaparkovat pod stadionem Přátelství, kde je velké prostranství nebo v okolních ulicích. Pro parkování bude uzavřena ulice Diskařská (u hlavní tribuny), kde bude vyhrazen prostor pro potřeby klubu dle svazových norem. V okolí strahovského stadionu je dostatek parkovacích míst.

MHD: na Strahov se lze dostat i městskou hromadnou dopravou. Pokud pojedete tramvají, vystupte na stanici Malovanka. Dojet na ni můžete tramvají číslo 22. Pak vyjdete do kopce - cca 10 minut chůze a jste u stadionu.
Pokud pojedete autobusem, můžete využít posílených linek, které Bohemka vypravuje ve spolupráci s Dopravním podnikem:
17.00-18.15 od stanice metra Anděl (B) a Dejvická (A) bude posílen provoz pravidelné linky 217 čtyřmi kloubovými autobusy navíc. Tyto autobusy budou jezdit nad rámec tradičního jízdního řádu tam a zpět.    
20.10-20.45 ze zastávky Stadion Strahov bude posílen provoz pravidelné linky 217 oběma směry (ke stanici metra Anděl a Dejvická).
Upozorňujeme návštěvníky utkání, že provoz linky 176 z Karlova náměstí nebude posílen, ale samozřejmě lze využít i tento autobus v pravidelných intervalech dle jízdního řádu.

VCHODY NA STADION
Stadion otevře své brány v 16.00, tedy více než dvě hodiny před začátkem zápasu. Ve stejný čas se otevřou i pokladny. Všechny vstupenky jsou prodávány bez konkrétního místa, každý si může v daném sektoru sednout na libovolné místo. Proto přijďte včas a pojistěte si dobré místo na hlavní tribuně.
Fanoušci Bohemians 1905: Pro fanoušky Bohemians bude otevřen vchod B6 (hned vedle hotelu Coubertin, z boku při příchodu od autobusové zastávky Stadion Strahov). Budou zde otevřeny 4 pokladny, další vstupy budou pro permanentkáře. Tímto vstupem se dostanou fanoušci do sektoru za branku. Bude zde otevřeno horní i dolní patro tribuny JIH.
Fanoušci Sparty: Pro fanoušky Sparty bude otevřen vchod D9. Také zde budou otevřeny čtyři pokladny. Tímto vstupem se dostanou fanoušci na tribunu SEVER, která bude určena pro fanoušky hostí. Otevřeno bude dolní patro tribuny.
Hlavní tribuna: Při příchodu od Karlova náměstí nejdříve přijdete ke vchodu A3, který je určen pro permanentkáře, kteří mají v Ďolíčku permanentky na hlavní a na protilehlou tribunu. Pro ně bude vyčleněna celá polovina tribuny. Vchod A1 je určen pro VIP hosty, tedy i pro ty, kteří mají na svých permanentkách označení VIP. U vchodu A2 budou otevřeny dvě pokladny a několik vchodů. Zde bude prodej vstupenek a vchod pro diváky, kteří si koupili vstupenky v předprodeji.

OBČERSTVENÍ
Strahovský stadion si na svém stadionu provozuje vlastní občerstvení, což je jedna z podmínek smlouvy, takže fanouškům bohužel nemůžeme nabídnout tradiční sortiment jako v Ďolíčku. Nicméně na stadionu bude 12 stánků s občerstvením, v provozu bude na hlavní tribuně i restaurace. V nabídce bude především pivo, klobása a nealko pití.

FANSHOP
Na Strahově budou i dva stánky se suvenýry Bohemky. Jeden bude umístěn před vchodem A3 na hlavní tribuně, druhý bude pro fanoušky k dispozici přímo v sektoru za brankou, zhruba uprostřed tohoto oblouku.