Hoftych chce letenské potrápit

Zítra na Strahově hostíme od 18.15 Spartu!

Hoftych chce letenské potrápit

V posledním letošním zápase Gambrinus ligy čeká na vršovické Klokany rozjetá Sparta. Tým Bohemians poslední dvě utkání vyhrál a i v rozlučce s fanoušky chce Hoftychův celek bodovat: "Určitě chceme zakončit sezónu důstojným výkonem. Chtěli bychom Spartu potrápit a sebrat jí nějaký ten bod."
 
V utkání, které je předehrávkou prvního jarního kola, proti sobě nastoupí dvě nejlepší obrany celé soutěže. Do té zeleno-bílé se navíc po jednozápasovém trestu vrací Jiří Rychlík. Přesto si Hoftych myslí, že by se klidně v sobotu na Strahově mohly konat gólové hody: "Může se stát, že se góly rozsypou, ale určitě je u nás prioritou zodpovědná defenziva. Sparta má kvalitnější hráče než my, navíc hrají teď ve velké pohodě. Velmi se jejich hra v současnosti líbí, působí hodně disciplinovaně, vracejí se ve velkém počtu hráčů a pro nás bude hodně složité jejich obranu překonat," ocenil Hoftych hru našeho sobotního soupeře.
Vršovické čeká další zápas, ve kterém se nebudou moci spolehnout na své klíčové hráče. Jsou totiž buď zranění, nemocní nebo mají karetní trest: "Největším naším problémem je ten, že nám budou chybět zkušení a kreativní hráči. Nemůžeme počítat s Kaufmanem, Štohanzlem, Hartigem, Pepou Jindřiškem ani dlouhodobě zraněným Lukášem Adamem. To jsou všechno hráči, kteří umí nějakým způsobem soupeře překvapit a je velká škoda, že jejich pomoci nebudeme moci využít. I proto to v našem případě bude spíše o poctivé hře. Samozřejmě víme i o slabších místech ve hře Sparty a budeme se toho snažit využít," nezříká se odpovědnosti o ofenzivní plnění svého týmu Pavel Hoftych.
S kým naopak může vršovický lodivod počítat, jsou fanoušci zeleno-bílých. Přesto Hoftych není úplně nadšen z místa konání zápasu: "Pro nás je Strahov nevýhodou v tom ohledu, že bychom měli Spartu raději v Ďolíčku, na sevřenějším stadionu. V Ďolíčku je momentálně navíc i špatný terén a Spartě by to dělalo větší problémy. Na druhou stranu se na Strahov z důvodu vítězství nad Kladnem vracíme s příjemnými vzpomínkami, což může být výhoda právě v tomto utkání," hledí s nadějí k sobotě Pavel Hoftych.

Utkání Bohemians 1905 - AC Sparta Praha se hraje již zítra, v sobotu 28. listopadu, od 18.15 na pražském Strahově. Přijďte podpořit Bohemku a rozloučit se s hráči, kteří odehrají poslední mistrovské utkání tohoto podzimu.
Pojďme udělat na Strahov zeleno-bílé peklo, tak jako tomu bylo v utkání na Letné v červenci tohoto roku. Vzpomínáte? Jdem na fotbal! http://www.youtube.com/watch?v=3to14gYt7Kg