V souboji expříbramských spoluhráčů byl Blažek úspěšnější

Brankáři obou celků se potkali v sezóně 2001/2002 v jednom týmu.

V souboji expříbramských spoluhráčů byl Blažek úspěšnější

Velké opory mají v bráně oba dnešní soupeři. Na sparťanské straně je to bývalý reprezentant Jaromír Blažek, na straně Klokanů si kroutí již svou čtvrtou vršovickou sezónu Radek Sňozík. Málokdo však ví, že se oba výteční gólmani potkali během svého působení ve středočeské Příbrami: "No jasně, to bylo asi před osmi lety," prokazuje dobrou paměť brankář Bohemians.
Navíc jejich sobotní souboj přiostřil fakt, že ze všech brankářů Gambrinus ligy nejméně inkasovali právě tito dva. "Statistiky moc neřeším, ale když člověk vidí, kolik má nul, potěší ho to. Klidně bych je ale vyměnil za víc bodů. Je to moje dobrá vizitka, ovšem zároveň musím poděkovat celému mančaftu," nepřipisuje úspěchy Sňozík jen svému umění.
Osobní duel Sňozík - Blažek byl okrášlen i další skutečností. Oba brankáři si z posledních dvou vzájemných střetnutí připsali čistá konta. Nyní však Sňozík dvakrát inkasoval a Blažek společně s celou Spartou může slavit vítězství.
"Je to velké zklamání. Cítili jsme šanci na úspěch, ale bohužel brankář Blažek svůj tým podržel a my jsme z první nebezpečné střely dostali gól," řekl po utkání Sňozík, který ocenil Blažkův zákrok po hlavičce Michala Pávka.
Poprvé inkasoval kapitán Bohemians v šedesáté minutě a po utkání Sňozík nad Holendovým gólovým počinem evidentně přemýšlel:"Ta střela mi vrtá v palici, asi jsem si s ní měl poradit. Míč mi letěl nad nohou, pod rukou, budu se muset podívat na video, jak to vlastně vypadalo. Štve mě to, protože ten moment rozhodl zápas," popisuje situaci, která se stala po hodině hry.
Hned o čtyři minuty později dostala Bohemka i druhý gól a Sňozík tušil, že je po zápase: "Bohužel jsme byli vpředu jaloví a při druhém gólu jsme zaspali při standardní situaci. Žofčák se asi ani netrefil jak chtěl, a byl z toho gól," sdělil své dojmy Sňozík. V té chvíli přišel na tiskovou konferenci i Igor Žofčák a s dobrou náladou prohlásil: "Takhle bych se chtěl netrefit v každém zápase."
Na Sňozíkovi bylo vidět, že ho moc mrzí, že Bohemka v tomto utkání neuspěla. Myslí si, že by měli Klokani šanci na úspěch pokud by hráli v Ďolíčku? "No, zajímalo by mě to. Osobně si myslím, že by to u nás doma vypadalo úplně jinak. Na horším terénu by to s námi měla Sparta určitě těžší. I ten kontakt s fanoušky je úplně jiný. Tady jsou sto metrů od hřiště, kdežto v Ďolíčku, kde by bylo určitě vyprodáno, bychom s nimi byli v užším kontaktu," posteskla si čtyřiatřicetiletá opora týmu.