Sparta si vyhrát zasloužila, shodli se oba trenéři

Stejný pohled na utkání měl Pavel Hoftych i hostující Jozef Chovanec.

Sparta si vyhrát zasloužila, shodli se oba trenéři

Vyrovnané utkání, ve kterém budou dominovat obě obrany, které jsou dle statistik nejlepší v lize. To znělo stejně z obou táborů před vzájemným utkáním Bohemians - Sparta. Zmíněná pasáž dokonale sedí na první poločas zápasu. V tom druhém měla navrch pražská Sparta. "První poločas jsme odehráli slušnou partii, snažili jsme se být pro soupeře nepříjemní. S obranným blokem jsme vylezli daleko výš, než v utkání na Letné. Velmi dobře hrál Aziz Ibragimov, který byl hodně aktivní a soupeř s ním měl spoustu práce," hodnotil úvodní dějství Pavel Hoftych, který si posteskl nad neproměněnou šancí Michala Pávka: "Bohužel, Michala vychytal gólman Blažek. S prvním poločasem panovala spokojenost i v tom ohledu, že jsme Spartu nepustili do žádné šance. I přes to se mi ale nelíbilo, že jsme hráčům soupeře nechávali hodně prostoru," zhodnotil relativně slušnou půli v podání svého týmu lodivod vršovických.

"V prvním poločase na nás byl vidět respekt, se kterým jsme do utkání s Bohemkou šli. Brali jsme ten zápas s velkou vážnosti a opatrností, protože Bohemka si to za své výkony zaslouží. Já osobně beru vzájemné souboje velmi zodpovědně, protože to je pražské derby. I z pohledu minulosti vím, jak jsou zápasy s Bohemkou vyrovnané. Právě z toho pramenila ta opatrnost, která se projevila na naší hře v prvním poločase," uznával po zápase kvality Bohemians Jozef Chovanec, který v druhém dějství naordinoval letenským útočnější taktiku: "Do druhé půle jsme šli s větším odhodláním a s útočnější hrou. Šli jsme více na riziko a vyplatilo se nám to. Velmi dobře jsme využili naše silové typy v útoku, na které mířila většina balonů. Výborně jsme je doplňovali a byli jsme dříve u odražených balonů, což bylo velmi důležité. Z toho vlastně padl i druhý gól, který utkání rozhodl, protože pak už jsme zápas dohráli v poklidu," pochválil Chovanec především útočnou dvojici Holenda - Wilfried.

"Druhý poločas se projevila kvalita Sparty. Naše mužstvo to prostě nezvládlo. Oba naši útočníci se vytratili ze hřiště, Spartu jsme nenapadali v obraně a zaslouženě jsme za to pykali," neváhá zkritizovat svůj tým Pavel Hoftych a přidává svůj pohled na obě inkasované branky: " Z mého pohledu to byly hodně podobné góly. Oba padly po tom, co se míč dostal do prostoru, kde jsme měli být my. Sparta však byla živější, hlavně protože se rozběhala a od nás se jí v tomto dokáže vyrovnat jen pár hráčů. Zcela objektivně musím říct, že pokud nám Sparta dá dvě branky, tak už nejsme schopni to utkání vyrovnat," je si vědom síly soupeře Hoftych.
"Nejvíce mě mrzí situace před první gólem, kde se Tomáš Hrdlička nebo Michal Pávek nechal zbytečně od Žofčáka vylákat. Měl mu zahustit prostor ve středu pole, ale risknul to na stranu, a to byla chyba. Dostali jsme tak úplně jednoduchou branku, což je velká škoda. Nám to rozbouralo sebevědomí, které se naopak přesunulo na stranu Sparty. V momentě, kdy jsme obdrželi druhou branku, tak bylo prakticky po zápase a my už jsme nebezpeční vůbec nebyli," sdělil svůj názor dvaačtyřicetiletý kouč.

Pavel Hofytch hledal po zápase příčiny výpadku ve druhém poločase, ale že by jeho svěřenci podlehli uspokojení po povedené první půli se mu nechtělo věřit: "To si určitě nemyslím, tam ani nebyl důvod. My jsme hráče v kabině spíše kritizovali. Jestli chceme vyhrávat nad Spartou, tak si všechno musí sednout na sto procent. A jestli jsou tam třeba jen dva nebo tři hráči, kterým to nesedne, tak jako mužstvo nemáme šanci," opět uznává kvality rudých trenér Hoftych.