Hokejová bitva vítězně pro 'staré'

Fotbalisté Bohemians 1905 vyjeli na led.

Hokejová bitva vítězně pro 'staré'

Letošní hokejovou premiéru mají za sebou hráči a realizační tým Bohemky. Ve vršovické hale HASA se dnes střetly výběry "starých" a "mladých".

U zkušenějšího výběru jsme v bráně mohli zaznamenat Pavla Hoftycha, který zejména v úvodu hokejového klání přiváděl své protihráče k pocitu marnosti. Ve svém týmu se mohl opřít především o Pavla Lukáše, Marka Nikla nebo Luďka Zelenku. Nejlépe si ale s hokejkou rozuměl Východočech Jiří Kaufman, který s pukem doslova kouzlil. Naopak si s hokejovým náčiním moc nepotykal Ferenc Róth, který dokázal, že účast maďarských hokejistů na mistrovství světa v tomto roce byla asi spíše náhodou, a po půlhodině svůj boj s ledovou plochou zabalil.

Na straně druhé se v brankářské výzbroji představil Jiří Rychlík, který se pro mladý tým stal oporou. V poli nastoupil například Michal Pávek, Jan Růžička, Tomáš Hrdlička nebo zarputilý bojovník Jiří Havránek, který šel do každého souboje po hlavě. A to doslova. Kanonýrské schopnosti prokazovalo i na ledě duo Škoda, Štohanzl. Možnost se k nim přidat měl i Michal Dian, ale dnes mu střelecké štěstí na hokejku nesedlo.

Úvod utkání vyšel lépe zkušenějšímu týmu, který se rychle dostal do vedení 4:1. Pak se mladíci vzchopili a dotáhli se na rozdíl jediného gólu. Poté ale nastala gólová smršť a Jiří Rychlík nestačil počítat puky ve své brance. Skóre se vyhouplo až na hrozivých 11:4, ale v ten moment mladé pušky zapnuly na plný plyn a vyšponovaly se k neuvěřitelnému výkonu a skóre stáhli až na 11:10. Pak přišel možná zlomový moment utkání. Růžička u svého brankoviště zabránil obdrženému gólu jen za cenu hození hole a v takových případech se tento přestupek trestá trestným střílením. K nájezdu se postavil Luděk Zelenka a poslal staré mazáky do dvoubrankového vedení. To ještě hráči v černém navýšili, a tak se na konci mohli těšit z výhry 15:11.
Odveta je na programu v pátek.