Hráčem roku 2009 je Radek Sňozík

Fanoušci zvolili nejlepším hráčem končícího roku kapitána Bohemians.

Hráčem roku 2009 je Radek Sňozík

Fotbalistou Bohemians 1905 pro rok 2009 se stal Radek Sňozík. Brankář a zároveň kapitán Klokanů zvítězil v pátém ročníku ankety, ve které hlasují návštěvníci Virtuálního Ďolíčku. Ve Vršovicích tolik populární "Sňóza" obsadil první místo s téměř třísetpadesáti bodovým náskokem před Markem Niklem, který byl kapitánem Bohemians až do šestého kola tohoto ligového ročníku. Hlasující volili hráče za celý kalendářní rok, takže v něm bylo zohledňováno druholigové jaro a prvoligový podzim. Proto se na pátém místě objevuje jméno Jana Morávka, jednoho z tahounů boje o postup do nejvyšší soutěže. Před ním skončil na čtvrté pozici Josef Jindřišek, pomyslný bronz ve svých rukou třímá od neděle Jan Štohanzl. Do nejlepší jedenáctky pronikl ještě šestý Milan Škoda, sedmý Dalibor Slezák, osmý Aziz Ibragimov, devátý Ferenc Róth, desátý Martin Cseh a kompletní sestavu doplňuje Jiří Kaufman. Radek Sňozík získal v anketě 2292 bodů a navázal na svůj triumf z roku 2006. O rok předtím se z prestižního titulu mohl radovat Dalibor Slezák. V roce 2007 slavil Karel Rada a o rok později Jan Morávek.

Svého vítěze zná již také anketa o Gól roku 2009. O hlasy fanoušků usilovalo celkem deset tref. Pět jich bylo z jarní části druhé ligy, pět z prvoligového podzimu. Nejvíce hlasů dostala branka z poloviny hřiště, kterou vstřelil v Mladé Boleslavi Jan Štohanzl. Trefa, která přinesla Bohemce první výhru po návratu do nejvyšší soutěže, získala téměř trojnásobek hlasů než druhý gól v pořadí, který vstřelil Milan Škoda v domácím utkání s Českými Budějovicemi. Na děleném třetím a čtvrtém místě skončily se shodným počtem bodů branky Jiřího Kaufmana z utkání s Příbramí a Dalibora Slezáka, který rozhodl strahovské utkání s Kladnem.

Všem oceněným za redakci Virtuálního Ďolíčku gratulujeme a přejeme pro následující rok, co nejvíce šťastných chvil v zeleno-bílém dresu i v osobním životě.


Hráč roku 2009 (nejlepší jedenáctka):

1. Radek Sňozík
2. Marek Nikl
3. Jan Štohanzl
4. Josef Jindřišek
5. Jan Morávek
6. Milan Škoda
7. Dalibor Slezák
8. Aziz Ibragimov
9. Ferenc Róth
10. Martin Cseh
11. Jiří Kaufman


Gól roku 2009:

1. Jan Štohanzl - 6.kolo: Mladá Boleslav - B1905, 90. minuta, gól na 0:1 (ve videu gól č. 6)
2. Milan Škoda - 7. kolo: B1905 - Č. Budějovice, 63. minuta, gól na 1:0 (ve videu gól č. 7)
3. - 4. Jiří Kaufman - 14. kolo: B1905 - 1.FK Příbram, 32. minuta, gól na 1:0 (ve videu gól č. 9)
3. - 4. Dalibor Slezák - 15. kolo: SK Kladno - B1905, 90. minuta, gól na 1:2 (ve videu gól č. 10)