Fotbalisté Bohemians odstartovali zimní přípravu

Svěřence Pavla Hoftycha čeká v sobotu obhajoba vítězství v O2 Aréně na Fortuna Víkendu šampionů.

Fotbalisté Bohemians odstartovali zimní přípravu

Prvoligovým fotbalistům Bohemians 1905 skončila třítýdenní dovolená a v pondělí se opět hlásili ve vršovické kabině. Na startu zimní přípravy je půl hodiny před desátou dopolední přivítal ředitel klubu Lukáš Přibyl společně s hlavním trenérem týmu Pavlem Hoftychem a zanedlouho poté se zelenobílí vydali na úvodní trénink na umělou trávu pražského Vyšehradu. Na srazu se objevili také staronové tváře – navrátilci z hostování Bálek, Kotyza a Moravec. Úplným novicem nebyl ani defenzivní záložník Amadou Cissé: „Cissé se s námi připravoval již na přelomu listopadu a prosince a jevil se velmi zajímavě. V současné době se dolaďují detaily jeho přestupu k nám,“ uvedl k bývalému středopolaři Slavie Pavel Hoftych. Kabinu Bohemians naopak opustili Luděk Zelenka s Lukášem Adamem, kteří ukončili profesionální kariéru. Chyběl také Tomáš Hrdlička, vracející se do svého kmenového působiště v Mladé Boleslavi. S Bohemians se dnes připravuje také někdejší hráč Klokanů Radek Šírl: "Jde vyloženě o pomoc Radkovi, který poprosil, jestli si s námi může zatrénovat. Určitě jsme nebyli proti," uvedl Hoftych. Odpoledne čeká zelenobílé výběh do krčského lesa, který pro ně bude v roce 2010 premiérový. Hráči dostali před dovolenou individuální plány, a po zkontrolování jejich stavu musím říct, že jsem velmi spokojen,“ pochvaloval si morálku mužstva hlavní trenér.

Hráče čeká v úvodním týdnu velké penzum práce, které si zpříjemní čtvrtečním utkání s pražskou Duklou, které se hraje v rámci Tipsport Ligy a především sobotním Fortuna Víkendem šampionů, který se již tradičně odehraje ve vysočanské O2 Aréně. Ihned po konci turnaje odjíždí Klokani do severočeských Břízek, kde absolvují kondiční soustředění.

Prvním vrcholem kalendářního roku je jak pro hráče, tak pro fanoušky Bohemians, již počtvrté v řadě výše zmiňovaný Fortuna Víkend šampionů. Toto klání, které se nyní poprvé vtěsná do jednoho dne, vyhráli fotbalisté Bohemians z dosavadních třech ročníků hned dvakrát a v sobotu 9. ledna budou obhajovat vítězství z minulého roku. Tentokrát organizátoři zvolili atraktivnější fanouškovský model jednoho hracího dne, a tak se hráči od Botiče utkají v tříčlenné skupině postupně se slovenskou Žilinou a pražskou Spartou. Ve druhé skupině se o semifinále popere Slavia, Liberec a Slovan Bratislava. Do vyřazovacích bojů postupují vždy dva celky z každé skupiny. Utkáním s Žilinou odstartují Klokani v 10 hodin celý turnaj, zápas se Spartou přijde na řadu v 12,50. Finále organizátoři naplánovali na 17.30.

Turnaj se v minulých letech odehrál za mohutné podpory fanoušků Bohemians a ani v sobotu by tomu nemělo být jinak. Pro fanoušky zelenobílých jsou připraveny sektory 108, 109 a 110. Právě tam se budou soustředit nejvášnivější fanoušci vršovických. Podle posledních informací jsou již všechny tři sektory vyprodané, takže nás čeká určitě fantastická atmosféra. Pokud jste si ještě lístek na prestižní klání nepořídili, tak neváhejte a navštivte předprodej na stránkách www.sazkaticket.cz . Lístky si kupujte do přilehlých sektorů a pomozte vytvořit hráčům Bohemians domácí prostředí.