Radek Šírl trénuje s Bohemkou

Odchovanec Bohemians rozhýbává tělo po svátcích společně s Klokany.

Radek Šírl trénuje s Bohemkou

Příjemné překvapení dnes čekalo na hráče Bohemky v kabině. Zařadil se mezi ně český reprezentant Radek Šírl, který tráví dovolenou v České republice. Záložník ruského Zenitu Petrohrad se chce na nadcházející sezónu kvalitně připravit, a tak zkontaktoval Pavla Hoftycha s prosbou o zapojení do tréninku: "S Radkem jsme se domluvili na tom, že to nebude žádný problém. Poprosil nás, jestli se může zapojit do začátku naší přípravy, protože ta ruská mu začíná později. Pro nás je to jisté oživení a pro Radka to bude mít určitě také přínos," ohodnotil aktivitu odchovance Bohemky Pavel Hofytch.

Levonohý středopolař strávil u Botiče, kam přišel v žákovském věku z Rudné, krásné roky a velkým způsobem se zasadil o poslední výrazný úspěch Bohemky, kterým bylo 4. místo v sezóně 2001/2002. Tehdejším trenérem vršovických byl Vlastimil Petržela, který si šikovného fotbalistu vytáhl do Petrohradu, ve kterém Radek působí dodnes. "Jak již jsem říkal, že je to velmi zajímavá zkušenost, protože Radek je opravdu výborný fotbalista. A jestli to může mít nějaký pozitivní dopad na naše mladé hráče? To si každý musí přebrat sám, každopádně na to mají hráči téměř celý týden. Radek pro ně může být však velkou motivací, protože to dotáhl opravdu daleko," chválil Hoftych osminásobného českého reprezentanta a vítěze Poháru UEFA i Superpoháru.

„V Bohemce jsem vyrůstal, takže je to klub mého srdce. Jsem rád, že si tady můžu týden zatrénovat, než odjedu do Ruska,“ sdělil Radek Šírl, který svědomitě plní tréninkový plán, který dostal od petrohradských trenérů.

"Kdo ví, třeba se Radek jednou vrátí jako regulérní hráč a možná to ani nebude zase až tak dlouho trvat," uzavírá krásnou myšlenkou Pavel Hoftych.