Také rezerva začala přípravu na jaro

Trenéři půjdou do jarní části přibližně s 16 hráči.

Také rezerva začala přípravu na jaro

Den po A-týmu zahájila svoji přípravu i rezerva Bohemky pod vedením trenérů Václava Hradeckého a Dalibora Slezáka. V úterý odpoledne hráči B-týmu poprvé vyběhli k tréninku na umělé trávě na Šeberově. „Nově trénujeme po poledni, většinou od půl druhé. Kluci tak mohou dopoledne chodit do školy nebo si třeba přivydělat v zaměstnání,“ říká trenér Václav Hradecký. Rezerva je po podzimu v divizní skupině A na třetím místě, na první postupové místo ale ztrácí deset bodů. Z pohledu postupu či sestupu čeká béčko tedy klidné jaro, ale pro mnohé hráče bude právě tento půlrok rozhodujícím v jejich kariéře. „Už nyní probíhá částečná obměna týmu, další proběhne v létě. Juniorka by měla být především místem pro mladé, kteří zde ukážou odolnost v dospělém fotbalu,“ dodává trenér Hradecký.

Z juniorky se do A-týmu posunul Benoit Barros, dvacetiletý Francouz, který nejčastěji nastupoval na postu defenzivního záložníka. „Je to kluk, který to v Bohemce zkusil a vypadá velmi dobře. Během roku se hodně vypracoval a svou prací si vysloužil zimní přípravu v áčku a má šanci se prosadit natrvalo,“ dává Hradecký mladého Francouze za příklad dalším. Hostování z Uničova ukončil gólman Kamisch a v Bohemce už pokračovat nebude. Naopak se vrací dvojice gólmanů Pařízek, Židlický.

Obrana zůstává prakticky stejná jako na podzim. „Rádi bychom posunuli výše například Lukáše Brhlíka, který už přerostl divizi, ale na ligu to ještě není. Touto cestou by měli jít i další,“ dodává Václav Hradecký. V záloze se bude objevovat nové jméno Egon Vůh, který přichází z dorostu. Naopak další hráč dorostu Marek Hovorka se v týmu neobjeví, protože přestupuje do Jablonce. „Markovi jsme nabídli profesionální smlouvu dle možností Bohemky, nakonec se rozhodl přijmout nabídku Jablonce. Je to jeho volba a rozhodně z toho neděláme drama, ani jsme ho v tomto nepřemlouvali. Marek má na svém kontě i reprezentační starty v mládežnických kategoriích, nicméně nelze ho v tuto chvíli srovnávat s Morávkem nebo Kadlecem. Má před sebou hodně práce a my mu přejeme, aby se mu sportovně dařilo a své volby nelitoval,“ říká k přestupu mladého záložníka Lukáš Přibyl, ředitel Bohemians 1905. „Dorost je po podzimu poslední, žádná z individualit nevynikala a i s trenéry mládeže a A-týmu jsme se shodli na postupu, který volíme směrem k mladým hráčům, kteří vycházejí z dorostu,“ dodává Přibyl.

Do útoku rezervy se z Varnsdorfu vrací Eduard Formáček, před lety nejlepší střelec dorostenecké extraligy. Naopak na hostování v Roudnici zůstává Václav Laušman, kterému se tam střelecky na podzim dařilo a v Bohemians má ještě rok a půl smlouvu. V kádru dále zůstává Kavka a šanci dostane ještě Fadrný. Samozřejmě bude trenér Hradecký spoléhat na hrajícího asistenta Dalibora Slezáka, který se během jara rozloučí i s dresem A-týmu, ale většinu přípravy absolvuje s rezervou.
Mladící v zeleno-bílém během zimy odehrají tradiční turnaj na Vyšehradě a několik dalších přípravných zápasů. Divizi startují 13. března na umělé trávě na Šeberově. Jakmile to počasí umožní, bude juniorka své zápasy hrát znovu na Lokomotivě, nedaleko Ďolíčku.