Bohemka vstupuje do Tipsport ligy

Klokani odehrají první zápas tohoto roku ve čtvrtek od 16.30 v Edenu s Duklou.

Bohemka vstupuje do Tipsport ligy

Fotbalisté Bohemians 1905 si perné dny, které jim v současné době připravuje realizační tým v rámci nabírání fyzické kondice, zpříjemní zápasem s pražskou Duklou. Bude se jednat nejen o první zápas Bohemky v tomto kalendářním roce, ale i o zahajovací klání celé Tipsport ligy.

Tipsport liga se uskuteční již potřinácté a tým Bohemians 1905 je jediným účastníkem, který absolvoval všechny ročníky, a nebude chybět ani nyní. Svěřence Pavla Hoftycha čeká na úvod v malém pražském derby soupeř z Julisky, který si ale na Klokany věří: "Jdeme do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát. Budeme chtít jít určitě co nejdál, a když to půjde, tak se budeme snažit i o celkovou výhru," nezastírá minimálně čtvrtfinálové ambice sportovní ředitel Dukly Günter Bittengel, který své místo na lavičce přepustil Luboši Kozlovi, pro kterého to bude premiéra na lavičce pražského klubu.
"Ještě ráno jdeme s klukama na fyzické testy, věřím, že budeme dobře připraveni," dodal Bittengel před zápasem, který začíná zítra v 16.30 na umělé trávě v Edenu.
„My jsme samozřejmě také v hrubé přípravě, takže dopoledne před zápasem jdeme na výběh do krčského lesa,“ upřesnil předzápasový program Bohemians Pavel Hoftych.

Hrací systém je poněkud odlišný oproti minulým ročníkům. Předně se do turnaje zapojí 24 mužstev a Tipsport liga letos propojuje hned čtyři země. Tradiční účastníky z České republiky a Slovenska doplňují německé Drážďany a polská Wodzislav.
Z šesti základních skupin se vždy vítěz skupiny dostane do čtvrtfinále, kde ho doplní dva nejlepší týmy na druhých místech. Jeden z nich vzejde ze skupin A, B a C, druhý přibude ze skupin D, E a F.
Dvě čtvrtfinálová utkání se odehrají v Praze a dvě v Brně. Semifinále i finále uvidí pražský Eden.

Pavel Hoftych kvituje, že se opět Bohemka představí v "domácím" prostředí: "My se díky našim věrným fanouškům cítíme doma na více stadionech. Teď to mají opravdu blízko, dvě stanice tramvají nebo i příjemnou procházkou pěšky. Areál v Edenu je pěkný. Turnaj beru jako součást přípravy, od níž vyžaduji náročné zápasy, které by nám něco ukázaly. Určitě budeme zkoušet schopnosti nových hráčů, kteří se buď vrátili z hostování, nebo se budou ucházet o angažmá. Tyto zápasy jsou spíše o zkoušení, než o testování síly mančaftu," ohodnotil přínos tradičního turnaje kouč Klokanů.

Jak se povede jeho svěřencům, včetně nových tváří, v úvodním měření sil v tomto roce se můžete přesvědčit již zítra v Edenu, kde od 16.30 začíná utkání Bohemians 1905 - FK Dukla Praha.