Dva rozdílné poločasy

Bohemka má za sebou premiéru roku 2010.

Dva rozdílné poločasy

Úvodní zápas roku 2010 určitě neměl za cíl být vizitkou výkonnosti týmu pro jarní část, ale vyhrát Bohemka určitě chtěla. Zejména ve druhé půli podala dobrý výkon, přesto byli Klokani nakonec smutní po porážce s Duklou 0:1. „Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. V první půli jsme měli špatný pohyb. Ráno jsme normálně trénovali, takže se to možná projevilo na pohybu s míčem. Ve druhé půli už se hráči rozhýbali, dostali jsme soupeře pod tlak, ale gól jsme z několika šancí nedali,“ hodnotil zápas trenér Pavel Hoftych.

Tomu zatrnulo hned v prvních minutách, kdy po tvrdém úderu míčem do obličeje zůstal ležet Amadou Cissé. Ale po chvilce se zvedl a odehrál celý první poločas na postu defenzivního záložníka. „Amadou si chtěl hlavně zahrát fotbal, ale neplnil to, co má. Z jednoho výkonu ale neděláme závěry, je s námi již několik týdnů v tréninku a víme, kde jsou jeho možnosti. Dnes je ale rozhodně nepředvedl,“ zlobil se na novou posilu Bohemians kouč Klokanů. Amadou Cissé je s Bohemkou dohodnutý na roční smlouvě, zbývá doladit administrativně přestup ze Slavie.

Krátce poté lehl na trávník francouzský obránce Benoit Barros. Ten bohužel pokračovat nemohl a v 10. minutě musel odkulhat. Diagnóza po večerním vyšetření u doktora byla pro dvacetiletého Francouze krutá: poškozené vazy okolo kotníku, sádra na tři týdny a další týden na rehabilitaci. Barros dostal šanci po dobrých výkonech v B-týmu, ale hned na začátku o velkou část přípravy přišel. V zeleno-bílém dresu se představily i všechny staronové tváře – útočník Bálek a záložníci Kotyza a Moravec.

V první půli byla pohyblivější Dukla, která v tomto časovém úseku dala i jediný gól zápasu. Mezi stopery si naběhl Kulvajt a hlavou překonal Marka v brance Bohemians. Až po přestávce Bohemka převzala iniciativu, byla výrazně lepší, ale neproměňovala šance. Ibragimov trefil břevno, Nešpor pálil jen těsně vedle, Škoda dvakrát také minul. „Po přestávce to byl z naší strany dobrý fotbal. Zlepšili jsme napadání, Dukla neměla čas rozehrát a měli jsme více možností. Na začátek to nebylo špatné, ale bylo to spíše zpestření začátku fyzické přípravy,“ zhodnotil utkání trenér Pavel Hoftych.

 Tři stovky diváků v mrazivém počasí viděly i přes prohru zajímavý zápas. Nejprve se mohly rozloučit s Luďkem Zelenkou, který se loučil symbolicky před zápasem posledních svých dvou klubů a od Bohemky dostal výbavičku pro svého čerstvě narozeného syna. Nakonec se tleskalo i stále aktivním Klokanům, kteří ve druhé půli naznačili, že by se pro jaro mohlo blýskat na útočné časy.