Zeleno-bílá lavina se valí na O2 Arenu

Fanoušci Bohemians vyprodali všechny přidělené sektory a berou sobotní turnaj útokem.

Zeleno-bílá lavina se valí na O2 Arenu

Vyhrocené souboje, hodně gólů, přehršel interesantních situací, boj za klub svého srdce a v neposlední řadě fantastická atmosféra. To opět láká do ochozů vysočanské O2 Areny fanoušky Bohemians, kteří již tuto sobotu přijdou podpořit své oblíbence na tradiční Fortuna Víkend šampionů.

Klokani jsou nejúspěšnějším celkem historie tohoto turnaje. Ze tří uskutečněných ročníků zvítězili zeleno-bílí hned dvakrát a jednou brali čtvrté místo. Nyní se opět vrací na místo činu a opět s odhodláním přinést blyštivý pohár za celkové vítězství k natřískaným tribunám oděným do zeleno-bílých barev. Fanoušci Bohemky k turnaji neodmyslitelně patří a právě oni byli důvodem, který přiměl organizátory přizvat tehdy druholigovou Bohemku na premiérový ročník turnaje.

Celý turnaj z ledna roku 2007 připomínal tak trochu pohádku o Popelce. Chudičký klub měl být otloukánkem mezi smetánkou českého a slovenského fotbalu. Noviny psaly o nesmyslnosti účasti Bohemky na turnaji, hráči dostali nejvzdálenější kabinu. Ale když prošli dlouhatánskou chodbou, tak je vždy přivítal hurónský řev více než tří tisícovek nadšených fanoušků. Právě tyto aspekty tým ještě více semkly a dovedly je až do finálového souboje s účastníkem 3. předkola Ligy mistrů a vítězem slovenské ligy i poháru - týmem MFK Ružomberok. A finálová tečka byla, jak jinak, pohádková. Ještě minutu před koncem tým Zbyňka Busty prohrával 2:3. Pak ale přišlo vyrovnání z kopačky Milana Škody a v posledních vteřinách zlatý gól Lukáše Adama. Tým kolem neúnavného bojovníka Dalibora Slezáka si připsal krásný úspěch. Hráči s pohárem prakticky ihned po předání běželi za zeleno-bílým davem. Věděli, komu radost z cenného vítězství nemalým podílem taktéž náleží. Jen o několik chvil předtím byli fanoušci Bohemians zcela spontánně vyhlášeni nejlepšími fanoušky turnaje.

O rok později zavládlo v hledišti opět zeleno-bílé nadšení, které dovedlo Bohemku až k branám finále. Klokani na ně mocně bušili, ale v penaltovém rozstřelu jejich síly přehlušil někdejší brankář vršovických Štěpán Kolář. V souboji o bronzovou příčku jsme pak prohráli se Žilinou.

Na poslední ročník máme opět jen ty nejlepší vzpomínky. Poslední zápas ve skupině, kdy se v přímém souboji ve vršovickém derby mezi Bohemkou a Slavií rozhodovalo o postupu do semifinále, patří mezi nejlepší zážitky z historie celého turnaje. Souboj nejen na hřišti, ale i v hledišti vyhrála Bohemka. V souboji o finále pak s lehkostí přehrála Spartu a ve finále si opět lehce poradila s Mladou Boleslaví.

I letos čekáme od Klokanů boj až do roztrhání těla. Odměnou jim bude fanatické povzbuzování několikatisícového davu v zeleno-bílém. Navíc letos poprvé zazní nejmodernější halou v republice chytlavý chorál "Jdem na fotbal". Takže všichni do O2 Areny a pojďme řvát z plných plic, že Bohemka je z Vršovic!

Pokud ještě nemáte lístek, tak si jej objednejte na www.sazkaticket.cz . Lístky jsou jak do dolního patra, tak i do horního, které bylo pro velký zájem fanoušků, především z řad Bohemians, otevřeno.

Ve videu si připomeňte atmosféru z prvního ročníku turnaje, kdy fans Bohemky překřičeli kotel Slavie: http://www.youtube.com/watch?v=Y5VVIuvN4_A