Žákovský víkend

Pohled na víkendové turnaje a zápasy našich žákovských týmů.

A - žáci (ročník 1995)
Po prvním týdnu přípravného období nás čekal halový turnaj v Plzni. Memoriál Josefa Žaloudka byl velmi dobře obsazen a čekalo nás sedm kvalitních utkání. Velmi náročná už však byla samotná cesta. Díky sněhové kalamitě bylo pro všechny týmy obtížné se na turnaj dostavit, tým Teplic např. nestihl své úvodní utkání.
Absenci týmu Teplic jsme pomohli pořadateli vyřešit, když jsme přistoupili na prohození zápasů.

Viktoria Plzeň - Bohemians 1905 7:0
Do utkání jsme tak vstoupili prakticky "rovnou z auta" a podle toho to také vypadalo. Ani jsme se nestačili rozběhat, oblékli jsme dresy a už se hrálo. Dva hráči dokonce dorazili na turnaj až během prvního zápasu. Než jsme se stačili rozkoukat, tak už nebylo o co hrát, domácí si s chutí zastříleli a nakonec také celý turnaj zaslouženě vyhráli.

SK Slavia Praha - Bohemians 1905 4:1 (Veselý)
Tímto utkáním pro nás turnaj prakticky začínal. Úvod nám vyšel velmi dobře a po brance Veselého jsme se zaslouženě ujali vedení. Další zásahy jsme však nepřidali a soupeř lacinou brankou z dálky vyrovnal. Klíčovým momentem byla neproměněná vyložená šance našeho týmu, když Hanek po přihrávce Petra zcela osamocen před brankářem přestřelil a Slavia z trestného kopu o pár minut později utkání otočila. V posledních minutách pak sešívaní svůj náskok pojistili a zvítězili, náš tým však naznačil zlepšení a rozhodně jsme mohli z tohoto zápasu vytěžit daleko více.

Bohemians 1905 - FK Baník Most 0:1
Celý zápas jsme byli lepším týmem. Bohužel jsme však pohořeli na proměňování šancí. S tímto problémem jsme se konec konců potýkali celý turnaj. Mostu několikrát pomohlo štěstí, velmi dobré zákroky brankáře, branková konstrukce a hlavně naše nedůrazná a nepřesná koncovka. Vrcholem dobývaní Mostecké branky byla naše taktická chyba v poslední minutě zápasu a vítězná branka Mostu 20 vteřin před koncem.

FK Teplice - Bohemians 1905 1:2 (Pechr, Hnilička)
Velmi vyrovnané utkání, ve které jsme se ujali vedení po rohovém kopu, který přesně pod břevno zakončil Pechr. Opět jsme se dokázali zlepšit oproti předchozím zápasům, soupeř však i přes dobré zákroky Šarapatky vyrovnal. O našem vítězství rozhodla individuální akce velmi dobře hrajícího Hniličky, který se obtočil kolem obránce a chladnokrevně k tyči umístil svou střelu.

Bohemians 1905 - 1.FK Příbram 3:2 (Petr, Pechr, Artemuk)
Zápas s Příbramí následoval po přestávce na oběd. Vypadalo to, že lépe se s přestávkou vyrovnali Příbramští a po nepokrytém autovém vhazování jsme prohrávali. Vyrovnání přišlo po hezké kombinaci mezi Tikhonovem a zakončujícím Petrem. Do vedení nás poslal Pechr po průniku středem hřiště a přesné střele. Pak jsme měli ještě další šance, ale během několika vteřin chytil tři góly fantastickými zákroky Příbramský brankář Hňup a zaslouženě si mohl vychutnat bouřlivý potlesk publika. Nakonec však přece jen kapituloval, když ho obešel Artemuk a zasunul míč do prázdné branky. Příbram ještě stihla snížit, ale vyrovnat už nedokázala, protože včas na brankové čáře zasáhl Pechr.

AC Sparta Praha - Bohemians 1905 4:0
Hned v úvodu zápasu vstřelili Sparťani dva laciné góly z velkého úhlu a pak už utkání s poklidem dovedli do vítězného konce. Svou hru dokázali obohatit o krásné kombinace plné nápadu a pohybu a zcela jednoznačně tento zápas ovládli.

SK Dynamo České Budějovice - Bohemians 1905 8:1 (Veselý)
Tento zápas se mi snad ani nechce hodnotit. Naprostý výbuch v posledním utkání, které nás v případě vítězství mohlo posunout až na 3. místo. Směrem dopředu ani dozadu jsme neplnili vůbec nic, co jsme si řekli a boj o 3. místo jsme prakticky zabalili. Výsledkem tak byla kanonáda jihočechů, jediný úspěch našeho týmu zaznamenal po individuální akci Veselý.

Konečná tabulka:

1 FC Viktoria Plzeň 7 1 0 23:5 19
2 SK Slavia Praha 6 0 1 23:9 18
3 SK Dynamo České Budějovice 4 0 3 19:11 12
4 FK Baník Most 2 1 4 8:18 7
5 FK Teplice 2 1 4 9:13 7
6 AC Sparta Praha 2 1 4 11:14 7
7 Bohemians 1905 2 0 5 7:27 6
8 1.FK Příbram 2 0 5 13:16 6

Rozhodujícím ukazatelem při bodové rovnosti byl vzájemný zápas.

Trenér Petr Vanko: "Náš tým nakonec skončil 7., jeden bod od čtvrtého místa, které jsme si prohráli zejména v utkání s Mostem. Velmi mě mrzí absolutní propad v utkání s Českými Budějovicemi. Zápas s Plzní ani nemá cenu hodnotit vzhledem k časové návaznosti na náš příjezd - sněhová kalamita + přehození zápasu. Bohužel jsme nedokázali předvést vyrovnané kvalitní výkony v každém utkání. Chybí mi větší vůle něco obětovat pro výsledek, větší vůle dotáhnout zápas do vítězného konce, více lidí, kteří strhnou ostatní a budou se snažit něco s nepříznivým vývojem udělat. Stačí prohrávat o dvě branky a prakticky je zápas rozhodnut, protože 90% týmu to zabalí. Výkony některých hráčů jsou pro mě obrovským zklamáním. Ještě, že nemám ve zvyku jmenovat, protože by to byl dlouhý seznam - vše si vyříkáme v kabině."




E - žáci (ročník 1999)
Halový turnaj - Plzeň 10.1.2010
Sestava Bohemians 1905:
Fiala Jan, Riegger Dan, Večeřa Adam, Stojka Erik, Kopecký Jan, Farkaš Darek, Šebek Tomáš, Zita Dan

Rozlosování Bohemians 1905 do skupiny A

Victoria Plzeň 99 1:0 Bohemians 1905
Karlovy Vary 0:5 Bohemians 1905 2x Kopecký, 1x Farkaš, 1x Šebek, 1x Zita
Doubrava 1:4 Bohemians 1905 3x Kopecký, 1x vlastní gól
Sušice 1:3 Bohemians 1905 2x Kopecký, 1x Farkaš

Postup ze skupiny

Viktoria Plzeň 99 1:0 Bohemians 1905 počítán zápas ze základní skupiny
Žákyně Plzeň 1:1 Bohemians 1905 1x Doja
Siad Most 1:1 Bohemians 1905 1x Kopecký

KOPECKÝ JAN - vyhlášen nejlepším střelcem turnaje

Konečné pořadí:
1. místo Viktoria Plzeň 99
2. místo Žákyně Plzeň
3. místo Bohemians 1905

C - žáci (ročník 1997) vyhráli v sobotu v Zimní lize 8:1 nad staršími žáky Karálova Dvora. V neděli vyhráli turnaj na Zličíně a druhá skupina byla třetí na turnaji v Neratovicích.
D - žáci (ročník 1998) skončili na halovém turnaji na Kladně na 5.místě a utkání zimního turnaje na Motorletu bylo odloženo.