Bohemka marně stíhala vedení Jablonce a v Tipsport lize končí

Bohemians 1905 - FK Jablonec 2:3 (0:1)

Bohemka marně stíhala vedení Jablonce a v Tipsport lize končí

Jablonec vstoupil do zápasu jako uragán, jeho jednoduchá hra slavila úspěch již v první minutě, kdy se po centru zleva prosadil zblízka Lafata. Další šanci hasil v brance Havránek v 7. minutě a úvodní desetiminutovku orámovalo břevno Lafaty. Bohemka byla prakticky celý poločas pod tlakem, ze kterého se vymanila jen sporadicky.

Bohemka se ve druhém poločase pokusila zlepšit hru dopředu, čemuž přispěl i příchod nových hráčů, ale jablonecká obrana byla koncentrovaná a soupeři se navíc otevírala okénka v obraně klokanů. Havránek kryl několik střel Jablonce a pomohla mu i tyč. V 67. minutě už ale nestačil na přesnou střelu Kovaříka k tyči, za pár minut se opět otřásala konstrukce Havránkovy branky a v 76. minutě zvýšil na již 3:0 pro Jablonec Vošahlík. Bohemka byla na ručník a k výkonu hráčů začali mít výhrady i fanoušci na tribuně.

S příchodem Škody a Kotyzy se přeci jen Bohemka začala v závěru zápasu dostávat před branku Jablonce. V 79. minutě pronikl do vápna zleva Ibragimov, posunul Kaufmanovi, který se neprosadil, ale míč se dostal na pravou stranu ke Kotyzovi a ten propálil střelou k tyči gólmana. Fanoušci Bohemky se mohli znovu radovat o pět minut později. Škoda potáhl útok z levé strany, přenesl na Kotyzu, jeho střelu gólman vyrazil jen k Ibragimovi a ten zdramatizoval závěr zápasu snížením na rozdíl jedné branky.

Fanoušci hnali klokany za vyrovnáním, ale další branku již obrana Jablonce nepřipustila a po prohře 2:3 pro Bohemku končí letošní účast v Tipsport lize. Jablonec postupuje z prvního místa po třech výhrách, o konečném pořadí Bohemky ve skupině rozhodne poslední zápas mezi Duklou a Žižkovem.