Detail uživatele diskuzního fóra - Wenca
Fórum | Poč. příspěvků |
---|---|
Fotbal - Bohemians | 339 |
Ptejte se vedení Bohemky | 7 |
Družstvo fanoušků Bohemians | 2 |
Tlachy a kecy | 8 |
Jiná komunita | 2 |
Maskovaná IP | Poč. příspěvků z IP | Z této IP také píše |
---|---|---|
DNnqdRwM | 38 | DFB představenstvo |
7riGP9Dz | 9 | DFB představenstvo |
tAV1dHc+ | 5 | |
RX2unZjB | 4 | |
fGTM4VpC | 4 | sektor1905.cz |
Ae6489YO | 3 | mickey |
zCd39gzE | 3 | |
iskWB8zP | 3 | |
29T+RUQk | 3 | dáda74 |
nfZ02uvN | 3 | |
EgtjNjXl | 2 | |
oOZHuIq7 | 2 | |
V95MR+T5 | 2 | |
V1clyza4 | 2 | |
viN8kKiH | 2 | |
kb3oiOUQ | 2 | |
n+JrNeNh | 2 | |
/TRNr/TT | 2 | |
Ak/CKGTk | 1 | |
aZgO/YXs | 1 | |
H+un8FRW | 1 | |
GTVvhUW7 | 1 | |
jwhwORFk | 1 | |
RjOvOmf5 | 1 | |
mFkCBksS | 1 | |
aqjQkJNz | 1 | |
6SLS2+7n | 1 | |
vy5Cm0mt | 1 | |
AQpci0lw | 1 | |
HnwRHNcu | 1 | |
CGah9rxp | 1 | |
RCVT4eHe | 1 | DFB představenstvo |
zN4Cfv+M | 1 | |
DbMsU8hP | 1 | DFB představenstvo |
mohe7gEf | 1 |
Fanoušek1905 napsal:
Jde to na fanoušky Bohemky trochu pomalu. Každý asi nemůže poslat 1905,-Kč, ale “každý” by mohl poslat alespoň 190,5 Kč. Vypadá to, jako by informace o sbírce byla málo propagovaná (co se na sobotním zápasu ... v tomto smyslu připravuje?).
Ahoj, děláme to holt ve volném čase, no. :) Už to postupně leze ven, takže asi nebude vadit, když řeknu, že bude promo ve všech možných "kanálech" na stadionu (od plakátů po Klokana) a kasička na ochozu hlavní tribuny (a ve fanshopu). Zároveň máme dohodu s ultrasáky, že budou u vchodů tento zápas vybírat (namísto chorea) ve prospěch sbírky, za což jim patří velký dík. Jsme rádi, že je naše zelenobílá mládež takto uvědomělá, tak na ně buďte milí. :)
My sami pak do sbírky vložíme sobotní výdělek z Bednyho beden. Před rokem obdobná spolupráce s kotlem vygenerovala 45.000 Kč, tak to snad přinejmenším zopakujeme.
Na závěr můžu poodohalit, že se nám rýsuje příspěvek v řádu desetitisíců od jednoho z významných lokálních partnerů, ale o tom stále jednáme, takže nejmenuji. :)
Fanoušek1905 napsal:
Ano, také mi tam chybí 1000 dvousetkorunových příspěvků :-(
Zlomili jsme 200.000 Kč. Moc děkuju všem, je to báječný a jedeme dál. Už v sobotu v Ďolíčku.
Scarsdale napsal:
Vzpomenul bych i na pány Zdeňka Svobodu, sekretáře v období klubového vrcholu a Zdeňka Hrušku, jednoho ze dvou našich mistrovských brankářů. A bude jich asi hodně, určitě jsem na další zapomněl, Zdeněk Koukal a další. ... Posílám všem pozdravy a přání všeho nejlepšího.
Díky, zasloužilých oslavenců je samozřejmě celá řada. Akorát já poslední dobu žiju hlavně jedním :)
Ahoj, klokani. Dnes má svátek Zdeněk. A vy víte, co by si dnes přál, že? :)
Díky!
https://www.csas.cz/cs/transparentni-ucty#/000000-6352898309/Druzstvo-fanousku-Bohemians
damhA napsal:
Hezkého týdne přeji, ale pokusím se poněkud oživit i téma Dannerovy hrobky. Ještě tu tuším nepadlo, kdo jsou zde další spolupohřbení a na mramoru "zvěčnění", tak tedy vzato z pohledu našeho expředsedy: Kateřina Řezníčková (1872-1918) -- tchýně Jarmila Řezníčková ... (1896-1954) -- švagrová Václav Řezníček (1868-1955) -- tchán Anna [Kateřina Marie] Řezníčková / Dannerová (1898-1983) -- MANŽELKA Zdeňka Dannerová (1915-1984) -- DCERA
Ahoj všem, musím zde damhA-ovi složit poklonu. Vyměnili jsme si pár navzájem informačních emailů a má opravdu obrovský přehled. Myslím, že už by nám to na nějakou seminárku nebo brožurku o Zdeňku Dannerovi dalo. :) K tomu mají prý co říct i představitelé Řádu Božího hrobu a snad se nic nestane, když prozradím, že s nimi jednáme o možnosti krátkého projevu na téma "život Zdeňka Dannera" při možném "křtu" rekonstruované hrobky. Pokud se domluvíme, určitě bych Vás propojil, jelikož máš rovněž mnohé, co říct!
A když už jsem u toho, tak si neodpustím, že sbírka pokračuje zde: 6352898309/0800
Blížíme se k 50% potřebné částky, což je úžasné! Díky, díky všem!
kolina napsal:
Ahoj, prosím neber to jako nějaké rejpání, děkuji za tvou práci a stojím za tebou tak či onak, nicméně nějak mi schází aktualní informace ohledně rekonstrukce Dolíčku?!? Prosím můžeš informovat jak vypadá situace ohledně vyhlášení té ... "ARCHITEKTONICKÉ SOUTĚŽE" ?!? BOHEMKA DO TOHO!!! Bohužel, protahují a nedodržují se ani ty dlouhé předem dané termíny...
Ahoj, naprosto souhlasím s tvou poslední větou. Na druhou stranu se toto v jednání s městem dělo vždy, už v dobách jednání o odkupu. Takže bychom neměli být překvapení.
Aktuálně dotahujeme s RHMP a PDS nápravu srpnového usnesení tak, aby mohla PDS táhnout soutěž zcela sama (až do fáze projektové dokumentace) bez dalších zásahů politiků. Paradoxně nám v tom aktuální průtahy se zvolením nové Rady spíše přejí a mělo by to projít ještě za současné Rady, která tomu je nakloněna. Čímž neříkám, že by nová nebyla (nevím), ale určitě by trvalo, než by se rozkoukali a my jim to celé nanovo vysvětlili. PDS je na vyhlášení architektonické soutěže připravena, tam průtahy neočekávám. Aktuálně jde opravdu jen o to, abychom jim doladili (z našeho pohledu vylepšili) podmínky pro práci.
Ahoj, sbírka na rekonstrukci hrobky Zdeňka Dannera pokračuje. Chcete nám s ní pomoci?
1) Můžete přispět na transparentní účet: 6352898309/0800.
2) Nebo si můžete stáhnout náš informační leták, vytisknout ho a vyvěsit ho třeba ve vašem oblíbeném vršovické podniku.
Leták v PDF naleznete zde: https://drive.google.com/file/d/1VmZnNmjukBiPjnT8VYzKMjBIuKdMv8jR/view?fbclid=IwAR2OrRsP72KqBjRbKbbcd44AQLyLQFdKd_O1Z5ZH3FJDJVPtgFS_GI1mTr4
Děkujeme!
damhA napsal:
Ještě pár slov k Zdeňku Dannerovi jsem ev. zájemcům "pověsil" na fórum DFB... ... jeho příbuzní mě popravdě nikdy moc nezajímali a myslel jsem, že je poměrně dobře známo »co« mě k tomuto "nezájmu", ba až ... antipatii, vedlo; neb to není soudobě-osobní, ale historicky-klubové -- nicméně nynějším potomkům těžko vyčítat tehdejší zištné chování prapředků. Nu, možná byli do značné míry i tzv. v právu, ale Bohemce rozhodně ničím neprospěli, mnohem spíše naopak...
Ahoj, rovněž jsem něco doplnil. Přiznám se, že nevím, na co narážíš a rád to zjistím. Klidně soukromě - venca.vlcek@gmail.com :) Děkuji!
damhA napsal:
Ještě pár slov k Dannerovi: Moc se to sice Bohemky netýká, ale třeba to někoho zaujme :-) Zdeněk Danner byl mj. ústřední postavou vykoupení rodného domu Karla Havlíčka Borovského ze soukromých rukou do státních!!! Býval členem správní rady Českomoravské strojírny Kolben ... Daněk! U Československé akciové tiskárny byl dokonce předsedou dozorčí rady, podobné posty zastával i v Republikánské lidové pojišťovně, nebo dokonce v podniku Victoria, akc. spol. pro gumový průmysl v Brně (!?!) -- ale tady jsem si roky fakt nepoznamenával... Ale bude-li to některé fanoušky Klokanů zajímat, byl dokonce VELKODŮSTOJNÍKEM Řádu Božího hrobu, rytířem Řádu sv. Řehoře Velikého a Řádu sv. Sávy, nebo dominiální rada Královské Kanonie Strahovské... U snad nekonečné další řady korporací kulturních i hospodářských, nemám a nikdy jsem neměl ambici dohledat čeho všeho... Zjevně byl až do smrti zapáleným věřícím, ale byl i Sokolem a aby stadion Bohemky sousedil se sokolovnou, byl zjevně jeho nápad a nejspíš i strategický záměr -- jenže na rozšíření spektra naplánovaných sportovišť až za Botič odešel příliš brzy...:-[ Jeho smrt asi nepřišla až tak jako blesk z čistého nebe, neb byl už poměrně dlouho předtím opakovaně hospitalizován v Podolí, ale do Poděbrad měl jet na rehabilitaci, ne však pro smrt -- ta si pro něj měla přijít ve večerních hodinách pondělí 13., a mělo se tak stát v kruhu rodinném a tedy dedukuji, že doma -- skoro váhám zda do těch Poděbrad vskutku odjel, nebo mu moc nepomohly... Už 14. tu smutnou zvěst měly nejen státotvorné deníky pražské jako Národní listy, Národní politika či České slovo, ale i olomoucký Našinec či brněnské Lidovky, 15. už deníky tiskly parte a itinerář smutečních slavností... Záhy zprávu přetiskly i časopisy jako Pestrý týden či magazín Jas, ale fotka z pohřbu i portrétka je v klubovym almanachu lepší, než cokoli co jsem nalezl kdekoli jinde... :-) Nicméně neprobádaného toho zůstalo ještě nepočítaně... :-(
Ahoj, opět doplním pár zajímavostí z mého archivu. Zdeněk Danner měl prsty ve výstavbě kostela sv. Václava na Čechově náměstí. Občanská záložna zřejmě poskytla farnosti pozemky a sám Zdeněk Danner byl pak členem (jako vyslanec arcibiskupství!) spolku pro výstavbu kostela. Jeho roli a roli Záložny mimo jiné v kostele připomínají i dvě památeční desky.
Vztah k náboženství opravdu mít musel. Sbíral prý sošky sv. Jana Nepomuckého a jednu takovou měl i ve své pracovně v Občanské záložně. Při dojednávání transparentního účtu u České spořitelny na Vršovickém náměstí nás vzal ředitel pobočky do ředitelny, která měla být Dannerovou pracovnou, ale žádná soška tam prý už nebyla, ani není. :) Sochu sv. Jana prý nechal zbudovat i při vchodu do Petrovického zámku, který sice patřil jeho bratru Romanovi, ale Zdeněk tam zřejmě bydlel, neb si to místo velmi oblíbil a nechal ho celé zrekonstruovat. Vztah ke svatojánským soškám však může reflektovat i vztah k rodnému místu pochopitelně.
Co se týče Poděbrad, jsem přesvědčen, že opravdu umřel tam. Mám záznam z poděbradské matriky, který říká, kde zemřel (Poděbrady 482-II) a že příčinou bylo zkostnatění tepen, cukrovka a následné ochrnutí srdce. Tento záznam mimochodem potvrzuje tvé poznatky s pohřbem. V matrice je jako místo pohřbení zapsán Nepomuk, který je následně přeškrtnutý a pod tím jsou dopsány Vršovice. Nechybí ani poznámka o povolení k převozu těla.
miraluba napsal:
na Bohdalecký hřbitov chodím , mám tam pochované příbuzné a kousek dál je hrobka pana Dannera. Vím v jakém stavu se nachází a docela realně dokážu odhadnout cenu opravy. Jinak jsem rád ,že se konečně ... povedlo dostat povolení k opravě,také jsem se o to asi před 10 lety snažil ,ale bez úspěchu Mám jeden dotaz: kdo vypočetl opravu Dannerovy hrobky na několik sto tisíc korun?
Ahoj, je to odhad renomované kamenické společnosti z jara 2022. Spolupracuje se s ní i Správa pražských hřbitovů. Hlavní položku tvoří ta nová střecha - dřevěný krov, krytina. Zadání bylo zpočátku velmi ambiciózní, následně jsme ho trochu redukovali, a tím ušetřili. Na druhou stranu bychom nad rámec původních plánů rádi opravili i některé kamenné prvky (znak Řádu Božího hrobu, andělíčky na bocích, apod.), což je práce pro restauratéra, a to zase částku navýší. Netvrdím, že rekonstrukce nebude, pokud se nevybere 400.000 Kč. Jsme připravení na různé varianty dle vybrané částky. Našim cílem je však oprava, která bude citlivá a historicky co nejpřesnější.