Detail uživatele diskuzního fóra - Wenca

Datum prvního příspěvku
21.06.2009
Celkový počet příspěvků
358
Podle diskuzních fór
Fórum Poč. příspěvků
Fotbal - Bohemians 339
Ptejte se vedení Bohemky 7
Družstvo fanoušků Bohemians 2
Tlachy a kecy 8
Jiná komunita 2
Použité IP adresy za poslední měsíc
Maskovaná IP Poč. příspěvků z IP Z této IP také píše
DNnqdRwM 38 DFB představenstvo
7riGP9Dz 9 DFB představenstvo
tAV1dHc+ 5
RX2unZjB 4
fGTM4VpC 4 sektor1905.cz
Ae6489YO 3 mickey
zCd39gzE 3
iskWB8zP 3
29T+RUQk 3 dáda74
nfZ02uvN 3
EgtjNjXl 2
oOZHuIq7 2
V95MR+T5 2
V1clyza4 2
viN8kKiH 2
kb3oiOUQ 2
n+JrNeNh 2
/TRNr/TT 2
Ak/CKGTk 1
aZgO/YXs 1
H+un8FRW 1
GTVvhUW7 1
jwhwORFk 1
RjOvOmf5 1
mFkCBksS 1
aqjQkJNz 1
6SLS2+7n 1
vy5Cm0mt 1
AQpci0lw 1
HnwRHNcu 1
CGah9rxp 1
RCVT4eHe 1 DFB představenstvo
zN4Cfv+M 1
DbMsU8hP 1 DFB představenstvo
mohe7gEf 1

Fanoušek1905 napsal:

Jde to na fanoušky Bohemky trochu pomalu. Každý asi nemůže poslat 1905,-Kč, ale “každý” by mohl poslat alespoň 190,5 Kč. Vypadá to, jako by informace o sbírce byla málo propagovaná (co se na sobotním zápasu ...

Ahoj, děláme to holt ve volném čase, no. :) Už to postupně leze ven, takže asi nebude vadit, když řeknu, že bude promo ve všech možných "kanálech" na stadionu (od plakátů po Klokana) a kasička na ochozu hlavní tribuny (a ve fanshopu). Zároveň máme dohodu s ultrasáky, že budou u vchodů tento zápas vybírat (namísto chorea) ve prospěch sbírky, za což jim patří velký dík. Jsme rádi, že je naše zelenobílá mládež takto uvědomělá, tak na ně buďte milí. :)

My sami pak do sbírky vložíme sobotní výdělek z Bednyho beden. Před rokem obdobná spolupráce s kotlem vygenerovala 45.000 Kč, tak to snad přinejmenším zopakujeme.

Na závěr můžu poodohalit, že se nám rýsuje příspěvek v řádu desetitisíců od jednoho z významných lokálních partnerů, ale o tom stále jednáme, takže nejmenuji. :)

Fanoušek1905 napsal:

Ano, také mi tam chybí 1000 dvousetkorunových příspěvků :-(

Zlomili jsme 200.000 Kč. Moc děkuju všem, je to báječný a jedeme dál. Už v sobotu v Ďolíčku.

Scarsdale napsal:

Vzpomenul bych i na pány Zdeňka Svobodu, sekretáře v období klubového vrcholu a Zdeňka Hrušku, jednoho ze dvou našich mistrovských brankářů. A bude jich asi hodně, určitě jsem na další zapomněl, Zdeněk Koukal a další. ...

Díky, zasloužilých oslavenců je samozřejmě celá řada. Akorát já poslední dobu žiju hlavně jedním :)

damhA napsal:

Hezkého týdne přeji,  ale pokusím se poněkud oživit i téma Dannerovy hrobky. Ještě tu tuším nepadlo, kdo jsou zde další spolupohřbení a na mramoru "zvěčnění", tak tedy vzato z pohledu našeho expředsedy:  Kateřina Řezníčková (1872-1918) -- tchýně  Jarmila Řezníčková ...

Ahoj všem, musím zde damhA-ovi složit poklonu. Vyměnili jsme si pár navzájem informačních emailů a má opravdu obrovský přehled. Myslím, že už by nám to na nějakou seminárku nebo brožurku o Zdeňku Dannerovi dalo. :) K tomu mají prý co říct i představitelé Řádu Božího hrobu a snad se nic nestane, když prozradím, že s nimi jednáme o možnosti krátkého projevu na téma "život Zdeňka Dannera" při možném "křtu" rekonstruované hrobky. Pokud se domluvíme, určitě bych Vás propojil, jelikož máš rovněž mnohé, co říct!

A když už jsem u toho, tak si neodpustím, že sbírka pokračuje zde: 6352898309/0800

Blížíme se k 50% potřebné částky, což je úžasné! Díky, díky všem!

kolina napsal:

Ahoj, prosím neber to jako nějaké rejpání, děkuji za tvou práci a stojím za tebou tak či onak, nicméně nějak mi schází aktualní informace ohledně rekonstrukce Dolíčku?!? Prosím můžeš informovat jak vypadá situace ohledně vyhlášení té ...

Ahoj, naprosto souhlasím s tvou poslední větou. Na druhou stranu se toto v jednání s městem dělo vždy, už v dobách jednání o odkupu. Takže bychom neměli být překvapení.

Aktuálně dotahujeme s RHMP a PDS nápravu srpnového usnesení tak, aby mohla PDS táhnout soutěž zcela sama (až do fáze projektové dokumentace) bez dalších zásahů politiků. Paradoxně nám v tom aktuální průtahy se zvolením nové Rady spíše přejí a mělo by to projít ještě za současné Rady, která tomu je nakloněna. Čímž neříkám, že by nová nebyla (nevím), ale určitě by trvalo, než by se rozkoukali a my jim to celé nanovo vysvětlili. PDS je na vyhlášení architektonické soutěže připravena, tam průtahy neočekávám. Aktuálně jde opravdu jen o to, abychom jim doladili (z našeho pohledu vylepšili) podmínky pro práci.

Ahoj, sbírka na rekonstrukci hrobky Zdeňka Dannera pokračuje. Chcete nám s ní pomoci?
1) Můžete přispět na transparentní účet: 6352898309/0800.
2) Nebo si můžete stáhnout náš informační leták, vytisknout ho a vyvěsit ho třeba ve vašem oblíbeném vršovické podniku.
Leták v PDF naleznete zde: https://drive.google.com/file/d/1VmZnNmjukBiPjnT8VYzKMjBIuKdMv8jR/view?fbclid=IwAR2OrRsP72KqBjRbKbbcd44AQLyLQFdKd_O1Z5ZH3FJDJVPtgFS_GI1mTr4

Děkujeme!

damhA napsal:

Ještě pár slov k Zdeňku Dannerovi jsem ev. zájemcům "pověsil" na fórum DFB...  ... jeho příbuzní mě popravdě nikdy moc nezajímali a myslel jsem, že je poměrně dobře známo »co« mě k tomuto "nezájmu", ba až ...

Ahoj, rovněž jsem něco doplnil. Přiznám se, že nevím, na co narážíš a rád to zjistím. Klidně soukromě - venca.vlcek@gmail.com :) Děkuji!

damhA napsal:

Ještě pár slov k Dannerovi:  Moc se to sice Bohemky netýká, ale třeba to někoho zaujme :-)  Zdeněk Danner byl mj. ústřední postavou vykoupení rodného domu Karla Havlíčka Borovského ze soukromých rukou do státních!!!   Býval členem správní rady Českomoravské strojírny Kolben ...

Ahoj, opět doplním pár zajímavostí z mého archivu. Zdeněk Danner měl prsty ve výstavbě kostela sv. Václava na Čechově náměstí. Občanská záložna zřejmě poskytla farnosti pozemky a sám Zdeněk Danner byl pak členem (jako vyslanec arcibiskupství!) spolku pro výstavbu kostela. Jeho roli a roli Záložny mimo jiné v kostele připomínají i dvě památeční desky.

Vztah k náboženství opravdu mít musel. Sbíral prý sošky sv. Jana Nepomuckého a jednu takovou měl i ve své pracovně v Občanské záložně. Při dojednávání transparentního účtu u České spořitelny na Vršovickém náměstí nás vzal ředitel pobočky do ředitelny, která měla být Dannerovou pracovnou, ale žádná soška tam prý už nebyla, ani není. :) Sochu sv. Jana prý nechal zbudovat i při vchodu do Petrovického zámku, který sice patřil jeho bratru Romanovi, ale Zdeněk tam zřejmě bydlel, neb si to místo velmi oblíbil a nechal ho celé zrekonstruovat. Vztah ke svatojánským soškám však může reflektovat i vztah k rodnému místu pochopitelně.

Co se týče Poděbrad, jsem přesvědčen, že opravdu umřel tam. Mám záznam z poděbradské matriky, který říká, kde zemřel (Poděbrady 482-II) a že příčinou bylo zkostnatění tepen, cukrovka a následné ochrnutí srdce. Tento záznam mimochodem potvrzuje tvé poznatky s pohřbem. V matrice je jako místo pohřbení zapsán Nepomuk, který je následně přeškrtnutý a pod tím jsou dopsány Vršovice. Nechybí ani poznámka o povolení k převozu těla.

miraluba napsal:

na Bohdalecký hřbitov chodím , mám tam  pochované příbuzné a  kousek  dál je  hrobka pana Dannera. Vím v jakém  stavu se nachází a  docela realně dokážu odhadnout cenu opravy. Jinak jsem rád ,že se konečně ...

Ahoj, je to odhad renomované kamenické společnosti z jara 2022. Spolupracuje se s ní i Správa pražských hřbitovů. Hlavní položku tvoří ta nová střecha - dřevěný krov, krytina. Zadání bylo zpočátku velmi ambiciózní, následně jsme ho trochu redukovali, a tím ušetřili. Na druhou stranu bychom nad rámec původních plánů rádi opravili i některé kamenné prvky (znak Řádu Božího hrobu, andělíčky na bocích, apod.), což je práce pro restauratéra, a to zase částku navýší. Netvrdím, že rekonstrukce nebude, pokud se nevybere 400.000 Kč. Jsme připravení na různé varianty dle vybrané částky. Našim cílem je však oprava, která bude citlivá a historicky co nejpřesnější.