Družstvo fanoušků Bohemians

Do tohoto fóra mohou přispívat pouze registrovaní a přilogovaní uživatelé.

Přilogujte se nebo se zaregistrujte

Čtení příspěvků je povoleno všem uživatelům, příspěvky jsou zobrazeny níže na této stránce. Použijte posuvník okna nebo kolečko myši.

Obsah diskuzních fór je tvořen příspěvky, které vyjadřují názory a postoje jednotlivých pisatelů. Redakce ani klub Bohemians 1905 neodpovídá za obsah příspěvků, vyhrazuje si však možnost odstranění příspěvků, jejichž obsah je ve zjevném rozporu s právními předpisy nebo normami slušného chování.

Hrobka Zdeňka Dannera je opravena!

Na konci března jsme dotáhli poslední administrativní kroky, čímž uzavíráme jednu velkou kapitolu v aktivitách DFB. Doslova po několika letech pátrání, obíhání úřadů, odborných konzultací, oslovování fanoušků a jiných partnerů a ve neposlední řadě po roce faktických oprav jsme dosáhli toho, že hrobka Zdeňka Dannera má opět důstojnou podobu a je zajištěna proti dalšímu strádání, kterým více méně zapomenuta trpěla v minulých letech a dekádách.

Především díky vám – členům DFB a fanouškům Bohemky – jsme na transparentní účet vybrali neuvěřitelných 493.651 Kč. Obrovsky děkujeme! K této částce jsme z běžného rozpočtu DFB přidali 18.500 Kč a tím dosáhli na částku 512.151 Kč.

Za tuto částku (včetně DPH) jsme pořídili následující opravy:

- kompletní očištění kamenných dílů hrobky,

- lokální opravy kamenných obkladů rámu hrobky,

- zhotovení nové střechy hrobky (dřevěného krovu a svrchního oplechování),

- zpevnění pískovce pomocí speciálních zpevňovacích prostředků,

- demontáž, zhotovení a instalace nových mramorových desek se zlatými nápisy.

Rekonstrukci pro nás provedla renomovaná kamenická firma Obelisk, a to na doporučení Hřbitovní správy Vinohrady, která spadá pod Hřbitovy a pohřební služby hlavního města Praha. Oslovili jsme i jiné kamenické společnosti v Praze a okolí, ale rozsah a odbornost prací byla pro všechny oslovené mimo jejich možnosti a dovednosti. Dali jsme proto na doporučení a oslovili kamenictví Obelisk, které v Praze rekonstruuje i další historické hroby ve správě Hřbitovů a pohřebních služeb.

Tento krok se ukázal jako správný. Rekonstrukce se dle našeho názoru povedla, a to z několika důvodů:
1) Stav hrobky se výrazně zlepšil. Má střechu, nezatýká do pískovcových dílů, ani do podzemní části a nedochází tak k dalšímu rozkladu. Pískovcové díly se navíc dočkaly chemické úpravy, která má předejít další erozi a znečištění.

2) Hrobka zcela evidentně prokoukla po vizuální stránce. Pískovcové díly a krycí deska podzemní části jsou očištěné. Mramorové desky jsou vyměněné za nové, včetně nových zlatých nápisů. Hrobka má novou střechu a u hřbitovní správy jsme domluvili i úpravu okolí hrobky, zejména pak okolní zeleně, která do prostoru hrobky výrazně zasahovala.

3) Rekonstrukce proběhla nadmíru šetrně a nedošlo k žádnému poškození. To byla naše priorita, byť to například znamenalo, že jsme pro očištění kamene zvolili méně invazivní (tedy i méně účinnou) metodu. Nechtěli jsme, aby se poničily už tak zašlé reliéfy na hrobce.

4) Rekonstrukce respektuje dobové výkresy a původní podobu hrobky. Právě na takový projekt jsme od Hřbitovní správy Vinohrady obdrželi stavební povolení a takový výsledek hřbitovní správa i zkolaudovala.

5) Rekonstrukci pozitivně zhodnotila nejen Hřbitovní správa Vinohrady, která v rámci kolaudačního řízení neshledala žádné vady, ani nedodělky. S povděkem ji ohodnotila i dědička Zdeňka Dannera, jež je i nadále její majitelkou a oprávněnou nájemkyní hrobového místa.

6) Úspěšně jsme se vypořádali s veškerou administrativou, zejména pak s kolaudačním řízením, vyúčtováním veřejné sbírky a ukončením transparentního účtu. Veškeré podklady jsme předložili kontrolní komisi DFB.

V tuto chvíli nám tedy nezbývá než vám ještě jednou obrovsky poděkovat. Kromě všech štědrých dárců si poděkování za spolupráci zaslouží Bohemians Praha 1905, Green White Fanatics, Klokanklub, Česká spořitelna, Nordic Telecom, město Nepomuk a městská část Praha 10.

Děkujeme!

Fotografie postupné rekonstrukce naleznete zde: https://drive.google.com/drive/folders/1L6PGwkR1m8NNAZuqVJngTjSeCPUdughQ?usp=sharing

Děkujeme všem příznivcům, kteří zavítali před zápasem s Jabloncem ke stánku Družstva fanoušků Bohemians. Přijali jsme 11 nových přihlášek do DFB a děti nám nakreslily nespočet návrhů na nové kelímky. Vše završilo vítězné představení našich borců na hřisti. Děkujeme také klubu a SLO, Vladimíru Pavlíkovi, za organizaci Fanzóny. 

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jak to vypadá s ukončením opravy významné památky hrobky zakladatele Ďolíčku pana Dannera, na kterou fanoušci vybrali víc než půl milionu korun. Hrobku jsem viděla několikrát a nejsem ani trochu spokojena s konečnou opravou, která vykazuje mnoho drobných i velkých nedodělků, necitlivých a neestetických oprav. Je záhodno doložit všechny dokumenty týkající se oprav a zajistit nápravu nedodělků. Děkuji za odpověď,

s pozdravem D. Nováková.

Členové družstva, kteří tak neučinili již dříve si budou moci ve Fanzóně na dnešním zápase vyzvednout ve stánku DFB svoji plastovou členskou kartu.

Družstvo fanoušků Bohemians bude součástí Fanzóny před sobotním zápasem s Jabloncem. Stánek DFB nabídne malým klokanům možnost nakreslit návrh nového vratného kelímku. Každé z dětí obdrží za svůj návrh i malou odměnu. Sběratelé budou moci doplnit svou sbírku o chybějící vratný kelímek (např. z hostující edice). Ti z Vás, kteří si netroufnou přímo na vlastní návrh budou moci zanechat vzkaz, co by na další edici vratných kelímků chtěli mít. Fanoušci Bohemky, kterým časové možnosti nedovolí do Fanzóny ke stánku DFB dorazit, mohou zanechat svůj nápad i zde na fóru. Na stánku bude také možnost vstoupit do DFB. Všichni nově zaregistrovaní členové, kteří na místě vyplní přihlášku a zaplatí vstupní poplatek obdrží dárek z edice DFB. Stávající členové družstva pak budou moci na místě navýšit svůj členský podíl. Na všechny se budeme moc těšit.

DFB představenstvo napsal:

Dobrý večer, můžete nám prosím na e-mail dfb@bohemians1905.cz poslat jména uvedená na přihláškách, abychom mohli zkontrolovat? Děkujeme.

Dobrý den, email jsem poslal.

fmp napsal:

Dobrý den, 19.2. jsem poslal přihlášku do DFB a peníze na účet za sebe i manželku. Chtěl jsem se zeptat jaký je další postup. Předem děkuji za odpověď.Bofor!

Dobrý večer, můžete nám prosím na e-mail dfb@bohemians1905.cz poslat jména uvedená na přihláškách, abychom mohli zkontrolovat? Děkujeme.

Dobrý den, 19.2. jsem poslal přihlášku do DFB a peníze na účet za sebe i manželku. Chtěl jsem se zeptat jaký je další postup. Předem děkuji za odpověď.Bofor!

Avatov napsal:

Dívám se do "vkladů" DFB, již několik měsíců jsou příspěvky stále ve stejné podobě. Tedy zamrzlé... Nejsou aktualizované. Není to ku prospěchu motivace k výběru příspěvků...!!   Že někteří z členů vloží 100kč a tím to ...

Členské vklady jsou aktualizované a příchozí platby do 29.2.2024 připsané k jednotlivým členským účtům. Bohužel evidujeme také několik málo příchozích plateb, kde nelze variabilní symbol spárovat s konkrétním členem. Prosíme tedy o kontrolu a pokud zjistíte chybějící platbu ve Vašem členském účtu, neváhejte nás kontaktovat na dfb@bohemians1905.cz Děkujeme.

Po sobotním výsledkově ne úplně povedeném zápase jsme napočítali hezkých 224 kelímku v Bednyho bednách. Děkujeme!

Avatov napsal:

Dívám se do "vkladů" DFB, již několik měsíců jsou příspěvky stále ve stejné podobě. Tedy zamrzlé... Nejsou aktualizované. Není to ku prospěchu motivace k výběru příspěvků...!!   Že někteří z členů vloží 100kč a tím to ...

Dobrý den, děkujeme za příspěvek. Aktuálně pracujeme na odstranění potíží s automatickým načítáním a věříme, že již brzy budou vklady opět na stánkách Virtuálního Ďolíčku kompletní. 

pro nefunkčnost  vedení  DFB,  by bylo rozumné svolat valnou hromadu  DFB a  zvolit nové vedení. Pokud nereaguje  ani předseda Kurka  na představenstvo je opravdu tento krok  nutný , také  trvám na přístup ke všem informacím  týkající se hrobky pana Dannera. Luboš Marko

Dívám se do "vkladů" DFB, již několik měsíců jsou příspěvky stále ve stejné podobě. Tedy zamrzlé... Nejsou aktualizované. Není to ku prospěchu motivace k výběru příspěvků...!!   Že někteří z členů vloží 100kč a tím to pro ně skončilo... Někteří mají dokonce "O", je také zarážející. Trochu více pořádku i do našich financí...  

Vedení DFB. Už je začátek  Března ,nikde nejsou  informace - ohledně  rekonstrukce hrobky pana Dannera. Tak  jak a co ????????? Luboš Marko

Od momentu, co se začal zachraňovat ukradený Ďolíček z privatizace, jsem si nejvíc přál pouhou rekonstrukci stadionu se zachováním hlavní tribuny. Rozhodnutím DJ, jsme stále na dobré cestě. Jen jsem z rozhovoru pochopil, že místo toho, abychom běhali na magistrát jako voliči pražských radních a žádali miliardu na stadion, tak budeme běhat na magistrát pro povolení stavby a novou smlouvu. Tak že, tak jako tak se budeme muset všichni shodnout, a zase něco aktivně dělat, protože jinak tu budeme za rok zase řešit ho..a. K výkupu Ďolíčku jen doplním, že pro dva tisíce nejvěrnějších, byl tehdy vypočítaný úvěr ve výši cca 50000,- Kč. na osobu. Tím jsem chtěl říct, že moc držím palce a budu kdykoliv nápomocen, pokud se začne zase něco organizovat.

doublefish napsal:

proč je nedostupný www.dolicek.cz?

Myslím, že se jedná jen o překlep v adrese. www.dolicek.com je normálně dostupný.

Fanoušci Bohemky dokázali v zápase s Plzní zaplnit Ďolíček do posledního místa a vytvořit tak i přes prohru úžasnou atmosféru.  Děkujeme speciálně těm, kteří vhodili kelímek do jedné z Bednyho beden a podpořili tím Bohemku prostřednictvím Družstva fanoušků Bohemians. Po zápase jsme napočítali ve třech bednách celkem 231 kelímků. Děkujeme!!!