Online chat s vedením

Do tohoto fóra mohou přispívat pouze registrovaní a přilogovaní uživatelé.

Přilogujte se nebo se zaregistrujte

Čtení příspěvků je povoleno všem uživatelům, příspěvky jsou zobrazeny níže na této stránce. Použijte posuvník okna nebo kolečko myši.

Obsah diskuzních fór je tvořen příspěvky, které vyjadřují názory a postoje jednotlivých pisatelů. Redakce ani klub Bohemians 1905 neodpovídá za obsah příspěvků, vyhrazuje si však možnost odstranění příspěvků, jejichž obsah je ve zjevném rozporu s právními předpisy nebo normami slušného chování.

panasonik13 napsal:

Dobrý den, trenére, chtěl bych se zeptat jak to vypadá s naší letní posilou Jani Urdinovem? Dále bych se rád zeptal jak jste spokojený s výsledkem utkání s U21. Kolik posil máte vyhlídnuto na zimu ...

Dobrý den, Jani Urdinov přišel do kádru na poslední chvíli v situaci, kdy odešel Milan Havel a byl tu Milan Kocič, tedy úplný nováček v HET lize. My jsme příchodem Urdinova post zdvojili, ale Kocič absolvoval celou přípravu a i do soutěže vstoupil dobře. Takže i přes občasnou dílčí nespokojenost s jeho výkonem zatím nevidíme důvod na této pozici něco měnit, zvláště, když Urdinov svými výkony v tréninkovém procesu nevytváří na tuto změnu přílišný tlak. Ostatní otázky již jsem myslím zodpověděl v rámci předešlých příspěvků.

sandy.kelt napsal:

Ještě jednou dobrý den , trenére . Teď už sám za sebe : Stavebním kamenem Vámi vybraného mančaftu má být rychlost . Rychlost , díky níž se budeme dostávat do více šancí s předpokladem vyššího počtu vstřelených ...

Ještě jednou dobrý den, Bohemka se pohybuje na fotbalovém trhu s určitým postavením. Má určitý rozpočet, určitou úroveň mládeže, má nějakou historii. Od toho všeho by se měla odvíjet i budoucnost a s mým angažováním se Bohemians rozhodli, že dojde k postupnému omlazení kádru a zrychlení hry. Toho lze dosáhnout systémově dlouhodobým tréninkem a kádrem složeným z hráčů, kteří mají rychlostní dispozice, ale i rychle přemýšlí a jsou na odpovídající technické úrovni, aby ty myšlenky dokázali realizovat. Výhodou mladých hráčů je jejich rychlost a ochota pracovat, výhoda starších bývá ve zkušenosti, zachování klidu, ve vyhranosti. Nikdy nebudu tvrdit, že chceme v kádru jenom samé mladé hráče, vždycky to musí být rozumný mix. V budoucnu už se ale nesmí nikdy stát, aby na hřišti nebyl ani jeden hráč, který by dokázal utéct jakémukoliv hráči soupeře, nebo abychom neměli někoho takového navíc i na prostřídání. Musíme mít na výběr. Kdybych to měl zobecnit, fotbal se vyvinul a nadále vyvíjí jednoznačně směrem do rychlosti a síly a je to právě na úkor hráčů sice technicky vybavených, ale pohybově zaostávají. Ať už se nám to líbí, nebo ne... I mně se dívalo hezky v 80. letech na hráče, kteří měli balon přilepený k noze, ale ty doby jsou už pryč... Pro trenéry je snazší s trochou nadsázky rychlé hráče naučit hrát fotbal, než pomalé hráče naučit rychle běhat.

bonano30 napsal:

Dobrý den trenére. Můžete nastínit plán zimní přípravy?Tuzemsko+Turecko? Už máte vytipované posily,nebo kádr zůstane bez větších příchodů. Díky a hodně úspěchů v Bohemce i v soukromí

Dobrý den,

ještě není vše defintivní, ale v plánu je účast v Tipsport lize a odlet na soustředění do Turecka se třemi přípravnými utkáními a následně generálka na hlavním stadionu proti Ružomberoku. Je skvělé, že budeme mít k dispozici novou umělou trávu v Uhříněvsi, která má ty nejlepší kvalitativní parametry.

Co se posil týče, je to vždy složitý proces, ale naše mužstvo je jednoznačně doplnit třeba. Budu se opakovat, že chceme mladé a rychlostní hráče, ale i hráče střední generace, který už jednoznačně prokázal, že umí střílet góly. Nakolik se to povede, to uvidíme...

sandy.kelt napsal:

Dobrý den , Martine . Zprostředkovávám dotaz slavičínských Klokanů,jimiž jsou Klokan 77 a Klokanka 262 a ti se ptají : " Trenére , jsme nespokojeni s defenzivní a ofenzivní činností hráčů na levé straně obrany a zálohy ...

Dobrý den, vezmu to postupně. Patříme mezi mužstva, která obdržela v této sezóně nejméně gólů. Zásadní problém v naší defenzivě tedy nevidím, i když by výkony vždy mohly být lepší. Máte-li na mysli Siima Lutse, je třeba vidět, že hrál s Jabloncem po třech měsících, kdy byl nepříjemně zraněný. Kocič se seznamuje s českou ligou. Na tyto pozice vždycky stavíme hráče, o nichž si myslíme, že to odehrají v daný okamžik nejlépe. To samé platí tedy i pro pozici středního obránce, Hůlka hraje prostě proto, že je v dané chvíli pro mužstvo prospěšnější než Buchta. V nasazení do utkání nerozlišujeme, kdo je či není kmenovým hráčem, zajímá nás čistě sportovní stránka. Politikařit můžeme, až budeme zachránení... Jsme si vědomi, že Lukáš Hůlka měl výhodu, že byl po celou přípravu zdravý a odehrál všechna utkání, ale tak už to někdy bývá. Podobně je to i na pozici brankáře, kde Budínský přišel do přípravy později a Fryšták chytil svou šanci za pačesy.

Vím, že ne každý fanoušek s námi musí vždy souhlasit, co se týče základní sestavy, ale každý bude určitě souhlasit s tím, že my vidíme hráče v tréninkovém procesu každý den, nejlépe známe jejich zdravotní stav i psychické rozpoložení a pro naše rozhodnutí tedy máme ty nejlepší podklady.

Co se týče asistenta Dalibora Slezáka, jsem s jeho prací naprosto spokojen jak po odborné, tak i taktické stránce. O změně naprosto neuvažuji. Nejsem zastáncem defenzivního fotbalu, nevím, odkud máte tuhle informaci. Jsem zastáncem dobré obranné hry a dobré útočné hry s vědomím toho, že naučit hráče bránit je vždy o trochu jednodušší, než je naučit střílet góly. Mimochodem, kdo jiný by mi měl být lepší oporou při přípravě ofenzivní stránky hry, než bývalý hrotový útočník... ;-)

mikisek napsal:

Dobry den. Mam jen jeden kratky dotaz. Kdy budem davat goly? Neberte to jako provokaci, fakt mne to zajima :-). S pranim mnoha stastnych zelenobilych chvil Michal Hlavaty

Dobrý den, tak to jsme dva, koho by to zajímalo :-) To, že dáváme gólů velmi málo, není náhoda. Bylo tomu tak v loňské sezóně, teď jsme jenom navázali. Naši hráči na jednotlivých pozicích mají různé přednosti, bohužel prakticky u všech z nich se mezi přednosti neřadí schopnost kvalitního zakončení a tím i střílení gólů. Nezbývá nám, než trpělivě pracovat zároveň na tom, abychom si víc šancí vytvářeli, a zároveň zvýšili efektivitu v jejich proměňování. Nečekám mávnutí kouzelného proutku, i když jsme očekávali skokové zvýšení produktivity s příchodem Tetteha, ale jeho současný zdravotní stav zatím nedovoluje jeho přednosti. Čekali jsme, že bude branky střílet, i připravovat ostatním. To prozatím nenastalo a pracujeme na tom, aby se jeho stav zlepšil.

coudy napsal:

Dobrý den trenére, vyhrajeme letos titul nebo si pro něj půjdeme až příští rok? Jaké jsou nastaveny cíle v dlouhodobém horizontu?  Co udělat pro, aby se hrály evropské poháry? Chtěl bych to všechno minimálně ještě jednou prožít.......... Děkuji za odpověď.

Dobrý den, naprosto chápu vaše dotazy. I já bych to chtěl prožít. Letos mistrovský titul určitě nezískáme, protože ho získá Plzeň :-) Pokud naše práce s mužstvem bude kontinuálně pokračovat a budeme úspěšní ve dvou příštích přestupových obdobích a přivedem hráče, kteří sem zapadnou, tak bychom si už před příští sezonou mohli klást vyšší cíle, než tomu bylo letos, kdy byla jediným cílem záchrana. Ale pokud sníte o boji o mistrovský titul, tak v tuto chvíli nejsem schopen žádný termín stanovit, ale jsem člověk, který věří na tvrdou práci a na to, že ve sportu se může stát všechno, viz Leicester v Premier League.

forza napsal:

Dobrý den, trenére. Díky moc za práci v Bohemce. Jak vidíte šance stávajícího týmu na celkové umístění v lize? Je reálná šance, že se tým bude dál zlepšovat? Ať se daří!

Dobrý den, děkuji za přání! Je to složitá otázka... Pevně věřím, že je v našich silách umístit se po podzimu v klidném středu tabulky a že v zimě bude pokračovat postupná obměna kádru, která se bude projevovat příchodem dalších mladých, rychlých hráčů tak, aby perspektiva zlepšování se byla jasně daná. Důležité ale je mít v tomto procesu takové bodové zisky, aby to nebylo narušováno tlakem bezprostředního boje o zachování soutěže.

mara14 napsal:

Zdravím Martine, chtěl bych se Vás zeptat, jak reálné je získání Ivanschitze z Plzně pro jarní část ligy? Díky a ať se daří :P

Dobrý den, získání Ivanschitze považuji v tuto chvíli za velmi nepravděpodobné. Chceme jít spíš cestou příchodu mladých, rychlých, perspektivních hráčů.

Cavalera napsal:

Zdravím pane trenére, v zápasech s Jabloncem a především s Vlašimí jsem byl nemile překvapen horší fyzičkou našich chlapců oproti soupeři. Je k tomu nějaký racionální důvod a pracuje tým na zlepšení? Druhý dotaz směřuje k zápasu ...

Dobrý den,

v zápase s Jabloncem jsme ve druhém poločase skutečně pocítili, že někteří naši hráči nemají kondici na 90 minut. Konkrétně se jednalo o Tetteha, Reitera a Lutse. U všech zmíněných jsou pro to objektivní důvody. Jinak je Bohemka jako celek velmi dobře kondičně připraveno, viz všechny ostatní zápasy nebo pravidelné statistiky od firmy Instat, kdy naše mužstvo odběhá prakticky nejvíc ze všech týmech české ligy. V utkání s Vlašimí jsme navíc nasadili všechny hráče, kteří pravidelně nehrávají.

Do zápasu s U21 jsme šli po čtyřech těžkých trenincích. S nadsázkou hráči nemohli ani chodit, natož běhat. Jakékoliv hodnocení jejich výkonu je tudíž irelevantní. V podstatě jsme hlavně vyšli vstříc přání U21, abychom odehráli přípravné utkání. Nelze to brát jako standardní zápas pro oko diváka.

V Plzni nebyl problém udržet morálku hráčů, protože až do závěrečného hvizdu jsme byli ve hře o dobrý výsledek. Hráči tak měli pořád velmi dobrou motivaci. Nečekejte ode mě, že si budu stěžovat na rozhodčí...

berjir napsal:

Dobrý den, trenére, mám dvě otázky. 1. ta vážnější - nechci analyzovat, ani po Vás nechci hloubkovou analýzu. Ale Martin Hašek mi přijde (laickým pohledem) spíše jako tahový hráč, vhodný třeba k uběhání soupeře, nebo na ...

Dobrý den, omlouvám se za menší zpoždění, a pojďme na odpovědi.

1) Martin nikdy nebyl a nebude krajní záložník, přestože na té pozici může kdykoliv zaalternovat. Mezi jeho největší přednosti nepatří kreativita, ale třeba dobré vnímání prostoru, dobrý výběr místa, vyvážená ofenziva a defenziva. Milan Jirásek je jiný typ hráče, je určitě kreativnější. Je na tom ale hůř běžecky, neobsáhne takový prostor. Pokud praktikujeme rozestavení 4-4-2, tak pro něj v tuto chvíli nacházíme uplatnění spíše jako střídajícího hráče.

2) Pepa je podobného ražení, jako jsem byl já. Defenzivní činnost, ochota vybojovat míč, vnímat soupeře jako kořist, v tom jsme si podobní. Je obdivuhodné, jak se Pepa dokáže pořád udržovat a připravit na zápas. Protože máme na pozici ještě Michala Švece, já bych se do sestavy už nevešel :-)

Dobrý den trenére, na začátek Vám chci vyjádřit podporu - po dlouhé době jste první trenér v Bohemce, který otevřeně řekl co chce s týmem hrát a jak toho chce dosáhnout. Teď k mým otázkám:

1. Jak jste osobně spokojen se zahráváním standardních situací a co u nich lze zlepšit? Sváťa na vedlejším fóru psal, že přes 80% našich standartek je přesných (míč se dostane k našemu hráči), nicméně z mého pohledu fanouška mi přijde, že jsou naše stadartky velmi neefektivní. Zejména outová vhazování - hráči stojí, nenabízí se a míč tak většinou letí dozadu na obránce a musí se budovat postupná akce přes téměř celý tým soupeře.

2. Při přáteláku s U21 byl vidět rozdíl jednak v pohybu hráčů (reprezentanti se neustále nabízeli, byli v pohybu, rychle přistupovali k hráčům), ale zejména v kvalitě na míči. Jasně, jedná se o nejlepší mladíky, jaké může ČR nabídnout, ale i tak si myslím, že ligoví fotbalisté by měli mít lepší techniku. Je v tomto ohledu nějak zaměřen trénink?

3. Trochu zopakuji otázky ostatních fanoušků, ale velmi mě zajímá četnost tréninků a rozvržení tréninkového týdne, zejména kvůli fyzické kondici hráčů. Nedávno tu na fórech proběhla informace, že jsou tréninky jedno denně dvouhodinové. Obecně lze říci, že když chce být někdo ve sportu lepší než ostatní (a to je samotná podstata sportu, resp. sportovních soutěží), musí trénovat lépe a více. Myslím, že na profesionální úrovni by neměl být problém trénovat třeba dvakrát týdně dvoufázově s tím, že následující den bude trénink volnější (např. trénink techniky či taktiky) a doplněný pořádnou regenerací - když to jde u jiných sportů (a nebo v jiných zemích), proč by to nešlo u fotbalu u nás. Jaký je Váš názor v tomo ohledu?

Děkuji za odpovědi a držím palce, aby jste s Bohemkou dosáhl úspěchů, po kterých všichni po tolika letech toužíme; věřím, že s Vámi to půjde :)

Dobrý den trenére,

také jsem rád, že Vás tu máme a přeji Vám s týmem dosažení maximálního úspěchu, na které mužstvo má.

Mimochodem to je můj první dotaz. Co byste po konci této sezóny nazval maximální možný úspěch?

Druhý dotaz je jen rozvedení dotazu "jak vypadá tréning" o pár příspěvků níže.

Mě by nejvíc zajímalo, jestli je součástí tréningů i individuál u hráčů, kteří nejsou "po zranění"?

Přijde mi, že některé hráče by bylo záhodno nechat na tréningu hlavně běhat a některé by mohl posunout i "tréning na playstationu či obyčejné sledování v tv" jiných borců hrajících stejnou pozici. 

Přemýšlel jste, či již konáte v tomto směru? Třeba pátek mohl být ideální...

Mé poslední téma zní: Dostávají hráči za domácí úkoly sledování přímo pro daného jednotlivce sestříhaná videa?

Pokud ano, dávají Vám zpětnou vazbu ke sledovaným videím?

Případně, jak jste spokojen s kvalitou zpětné vazby a její následnou aplikací na hřišti?

Přeji Vám i nám dlouhodobou a úspěšnou spolupráci.

BOHEMKA DO TOHO!!! 

Možná je tato příhoda s podmáčeným trávníkem i částečnou odpovědí na dotazy ohledně fyzické připravenosti našeho mančaftu. Mimochodem, můj syn měl v pátek také trénink a také to bylo v Praze. Proběhnul úplně standardně, hřiště bylo perfektní, ani nebyl nejmenší důvod se přesouvat na umělku. Trochu to připomíná pomateného Paclíka, který onehdá spatřil v Ďolíčku ledové plotny, jaké svět neviděl. Bylo by smutné, kdyby jsme si z něj brali příklad pro vzájemnou komunikaci.

Proto bych rád ještě doplnil dotaz ohledně standardního tréninkového týdne na Bohemce. Jak vypadá? Kolik tréninků jak za týden? Jak dlouho trvají? Jak často dochází k tomu, že se ruší? Pokud víte, můžete srovnat objem našich tréninkových jednotek např. s Plzní nebo Slávií?

Děkuji za odpověď.

Dobrý den!

Prosím, skuste nám z vašeho pohledu principialně objasnit důvod proč se nám daří víc proti takovým mužstvům jako je Sparta, Slavia v porovnání s podstatně slabšíma jako např. Brno, Vlašim apod?!?

No a co s tím ?!?

Je zřejmé, že momentálně máme slabší ekonomické možnosti teda i na hráčský kádr v porovnání se Spartou, Slavií, Plzní, ale tím spíš mě zarazil výrok trenéra Vrby po zápase v Plzni, cituji: 

„To utkání jsme zvládli spíš srdcem a bojovností, než nějakou mimořádnou kvalitou,“

Takže se vás ptám jak jinak zvládat zápasy proti "fotbalovějším" mužstvům než tím čím jak říká trenér Vrba nás porazila Plzeň?!?

Mimochodem, nejbojovnější a nejzarputilejší ligové mužstvo je podle mnohých momentálně Baník Ostrava, náš nadcházející soupeř, tak držím palce a doufám v bodový zisk pro Bohemku!

Klokani, omlouvám se, dnešní program A-týmu byl zrušen z povětrnostních důvodů - areál v Uhříněvsi je podmáčen a hřiště mimo provoz. Áčko tedy dostalo "náhradní volno".

Chat tedy odložíme na pondělí/úterý. O termínu, kdy si nad vaše dotazy trenér sedne, budu co nejdříve informovat. Děkuji za pochopení.

Dobrý den, dvě zahřívací:

Černé, nebo barevné kopačky?

Kterého hráče, v rámci ligy, byste si do Bohemky vybral, a proč?

A teď k naší milence:

Proč Bohemka dlouhodobě nedává góly?

Dokážete zastavit pokles výkonnosti u hráčů Maška a Lutse?

Mají podle vás hráči Kabajev a Kocič potenciál dostat se výkonnostně na ligovou úroveň?

Dokážete rozběhat hráče Tetteha na více než 20 minut?

Vidíte do hlavy hráči Jiráskovi?

Jak hodnotíte svoje dosavadní angažmá v Ďolíčku? Co se vám osobně povedlo, co ne, co vás zklamalo (rozčarovalo), co naopak potěšilo?

Co se musí v Bohemce změnit, aby stabilně patřila do horní poloviny tabulky, a lze toho vůbec dosáhnout s aktuálními rozpočtovými možnostmi?

Jo, a pochvala za Šmída, Dostála a Fryštáka, proti loňské sezóně šli nahoru!

Zdravím kouči,

na začátku bych rád řekl, že si Vás vážím a věřím, že jste pro Bohemku výborný trenér, který ji dokáže někam dostat! Ale stejně jsou věci, kterým nerozumím...

Proč dáváte Martin Haška ml. :-) do středu? Minulou sezonu hrál hlavně na kraji zálohy a tam se mu dařilo. Ve středu hřiště by dle mého názoru měl být hráč s uměním rozdávat přihrávky, jak se říká "mozek" týmu. Což Váš syn nesplňuje... Máte v plánu tento post nějak řešit?? Na lavičce máme na tento post pouze Jiráska.

Jak řešíte (ne)střílení golu?? Dle mého máme dobré útočníky Kabajev (č.1) a Tetteh (č.2) doplnit je tedy může Nečas, i když to pro mě není útočník, ale spíš takový podhrot. O Kuchtovi se bavit nebudu, ten kluk ještě na ligu nemá... Nikdy jsem nepochopil jeho hostování ze Slavie k nám! Nemůže být problém v tom, že ti útočníci nemají dostatečnou podporu od zálohy? Že právě v záloze není hráč, který by uměl dát útočníkům golovou přihrávku? 

Děkuji za případné odpovědi! Věřím, že dokážete z Bohemky udělat pořádný tým, který bude bojovat o poháry! Máte na to... :-) 

Ať se Vám daří jak fotbalově tak i soukromě!! :-) 

Dobrý den

Tohle by asi byl dotaz spíše na Vašeho syna,jak se mu trénuje pod tátou a jak ho otec péruje.
Pracoval jsem totiž několik let jako podřízený táty a bylo to nejhorší možné období v mém dosavadním pracovním životě.Spory z práce se samozřejmě přenášely i do domácího a rodinného soukromí.Naznačíte,jaký pracovní vztah máte se synem,jste na něj náročnější nežli na jiné,zvýšíte na něj hlas spíše a více nežli na jiné,určitě to není snadné pro oba z vás,včetně různých narážek,že syna prosazujete na úkor jiného hráče.
Přeju pevné nervy do další práce v Bohemce vám oběma.

Dobrý den.

Počítáte s A.Vaníčkem, do základu? Nebo zase usedne na lavičku náhradníků? Co využít rychlost R.Reitera v útoku?

Držím palce, ať se daří.

Také bych rád připojil dotaz ohledně kondice našich borců. Zvlášť utkání s Vlašimí bylo v tomto směru opravdu hrozné.

Jsme na tom opravdu kondičně tak špatně ve srovnání například s tímto druholigovým týmem? Není problém třeba také v tom, že naši hráči naběhají neúčelně spousty zbytečných metrů navíc a pak jim chybí síly? Náš fotbalový projev mi někdy trochu připomíná mládežnický fotbal, kde kluci takhle lítají a není tam ještě úplná kvalita a zkušenost.

Ať se daří!