Příspěvek Diskuzního fóra

Dobrý den trenére, na začátek Vám chci vyjádřit podporu - po dlouhé době jste první trenér v Bohemce, který otevřeně řekl co chce s týmem hrát a jak toho chce dosáhnout. Teď k mým otázkám:

1. Jak jste osobně spokojen se zahráváním standardních situací a co u nich lze zlepšit? Sváťa na vedlejším fóru psal, že přes 80% našich standartek je přesných (míč se dostane k našemu hráči), nicméně z mého pohledu fanouška mi přijde, že jsou naše stadartky velmi neefektivní. Zejména outová vhazování - hráči stojí, nenabízí se a míč tak většinou letí dozadu na obránce a musí se budovat postupná akce přes téměř celý tým soupeře.

2. Při přáteláku s U21 byl vidět rozdíl jednak v pohybu hráčů (reprezentanti se neustále nabízeli, byli v pohybu, rychle přistupovali k hráčům), ale zejména v kvalitě na míči. Jasně, jedná se o nejlepší mladíky, jaké může ČR nabídnout, ale i tak si myslím, že ligoví fotbalisté by měli mít lepší techniku. Je v tomto ohledu nějak zaměřen trénink?

3. Trochu zopakuji otázky ostatních fanoušků, ale velmi mě zajímá četnost tréninků a rozvržení tréninkového týdne, zejména kvůli fyzické kondici hráčů. Nedávno tu na fórech proběhla informace, že jsou tréninky jedno denně dvouhodinové. Obecně lze říci, že když chce být někdo ve sportu lepší než ostatní (a to je samotná podstata sportu, resp. sportovních soutěží), musí trénovat lépe a více. Myslím, že na profesionální úrovni by neměl být problém trénovat třeba dvakrát týdně dvoufázově s tím, že následující den bude trénink volnější (např. trénink techniky či taktiky) a doplněný pořádnou regenerací - když to jde u jiných sportů (a nebo v jiných zemích), proč by to nešlo u fotbalu u nás. Jaký je Váš názor v tomo ohledu?

Děkuji za odpovědi a držím palce, aby jste s Bohemkou dosáhl úspěchů, po kterých všichni po tolika letech toužíme; věřím, že s Vámi to půjde :)