Příspěvek Diskuzního fóra

sandy.kelt napsal:

Dobrý den , Martine . Zprostředkovávám dotaz slavičínských Klokanů,jimiž jsou Klokan 77 a Klokanka 262 a ti se ptají : " Trenére , jsme nespokojeni s defenzivní a ofenzivní činností hráčů na levé straně obrany a zálohy ...

Dobrý den, vezmu to postupně. Patříme mezi mužstva, která obdržela v této sezóně nejméně gólů. Zásadní problém v naší defenzivě tedy nevidím, i když by výkony vždy mohly být lepší. Máte-li na mysli Siima Lutse, je třeba vidět, že hrál s Jabloncem po třech měsících, kdy byl nepříjemně zraněný. Kocič se seznamuje s českou ligou. Na tyto pozice vždycky stavíme hráče, o nichž si myslíme, že to odehrají v daný okamžik nejlépe. To samé platí tedy i pro pozici středního obránce, Hůlka hraje prostě proto, že je v dané chvíli pro mužstvo prospěšnější než Buchta. V nasazení do utkání nerozlišujeme, kdo je či není kmenovým hráčem, zajímá nás čistě sportovní stránka. Politikařit můžeme, až budeme zachránení... Jsme si vědomi, že Lukáš Hůlka měl výhodu, že byl po celou přípravu zdravý a odehrál všechna utkání, ale tak už to někdy bývá. Podobně je to i na pozici brankáře, kde Budínský přišel do přípravy později a Fryšták chytil svou šanci za pačesy.

Vím, že ne každý fanoušek s námi musí vždy souhlasit, co se týče základní sestavy, ale každý bude určitě souhlasit s tím, že my vidíme hráče v tréninkovém procesu každý den, nejlépe známe jejich zdravotní stav i psychické rozpoložení a pro naše rozhodnutí tedy máme ty nejlepší podklady.

Co se týče asistenta Dalibora Slezáka, jsem s jeho prací naprosto spokojen jak po odborné, tak i taktické stránce. O změně naprosto neuvažuji. Nejsem zastáncem defenzivního fotbalu, nevím, odkud máte tuhle informaci. Jsem zastáncem dobré obranné hry a dobré útočné hry s vědomím toho, že naučit hráče bránit je vždy o trochu jednodušší, než je naučit střílet góly. Mimochodem, kdo jiný by mi měl být lepší oporou při přípravě ofenzivní stránky hry, než bývalý hrotový útočník... ;-)