Příspěvek Diskuzního fóra

kolina napsal:

Dobrý den! Prosím, skuste nám z vašeho pohledu principialně objasnit důvod proč se nám daří víc proti takovým mužstvům jako je Sparta, Slavia v porovnání s podstatně slabšíma jako např. Brno, Vlašim apod?!? No a co s ...

Dobrý den,

Vy ale máte pravdu a i v utkání v Plzni my jsme byli tím bojovnějším týmem, naběhali a nasprintovali jsme toho v tom utkání víc než Plzeň. A i když já to na tiskovce neakcentoval jako trenér Vrba, tak jsem byl s naší bojovností spokojen. Nicméně Plzeň má kvalitu kádru úplně někde jinde a to, že jsme je donutili, aby zapojili ještě ke své hráčské kvalitě vší silou bojovnost, vnímám naopak jako naši pochvalu.

V prvním poločase jsme předvedli mimořádně kvalitní defenzivu, Plzeň se do nás kombinačně vůbec nemohla dostat. V druhé půli změnila způsob hry, začala dávat množství centrů do pokutového území, poslali tam druhého hrotového útočníka, a pod tíhou těchto centrovaných míčů a tlaku ten zápas otočila. Musela k tomu, jak trenér Vrba řekl, vydat všechny síly, což je pro nás poklona.

Proti silnějším týmům se nám hraje skutečně lépe, protože máme dobře zvládnutou defenzivu v bloku, kvalitně útočit a dávat góly je pro nás nyní náročnější činnost. Vyžaduje to trochu jiné zkušenosti a schopnosti, a tam je objektivně naše slabina. My jsme ve fázi, kdy máme mladé a nezkušené hráče, mužstvo se teprve tvoří a má teprve zárodky mechanismů, které má vytvořeny třeba ta Plzeň po letech, kdy je mužstvo vedeno stejným způsobem a kostra týmu je pospolu dlouhou dobu. Když se podíváme nyní na Spartu, tak vidíme, že ten proces není jen o kvalitě hráčů.