Příspěvek Diskuzního fóra

Já myslím, že v celé historii Bohemky bylo pět funkcionářů, kteří se do ní zapsali zlatým písmem. Pan Honejsek, pan Danner, pan Jíra, pan Svoboda a právě pan Jakubowicz. Dokázal tady neuvěřitelné věci, které se ještě nedávno zdály skoro neřešitelné. Podařilo se mu vyřešit konkurz, dotáhnout převod stadionu na město, vybudovat tréninkový areál, založit bohemáckou akademii a celkově klub stabilizovat. Každý rok je vidět nějaký posun nahoru.

Pro mě je pantáta zárukou stability klubu a jeho postupného stoupání vzhůru. I když to někomu připadá moc pomalé. Proto bych byl nerad, kdyby ho měl v pozici hlavního šéfa nahradit někdo jiný. Jsem pro tuto postupnou cestu, než třeba rok, dva finančně bláznit a pak zase svištět do druhé/třetí ligy.

To, že se o naše špičkové hráče zajímají další kluby, pro nás nemusí věstit nic dobrého. Na druhou stranu, pokud se podívám do nedávné minulosti, tak již nejsme tým, který každý půlrok rozdává půlku kádru. I když nás tak všichni furt berou. Stejně jako o nás ještě deset let budou mluvit jako o bojovném mužstvu. Letos v zimě neodešel ze základu nikdo. V létě odešli dva, z toho jeden byl u nás jen na hostování. To, že nám v létě asi vždycky jeden nejlepší hráč zmizí je pravda, ale to se týká úplně všech českých mužstev bez výjimky. Pokud to bude za dobré peníze, nedá se nic dělat. Jen bych si samozřejmě také přál, aby to nebyly přestupy v rámci naší ligy.