Příspěvek Diskuzního fóra

K "Pergole" bez žoviálnosti: 

1.) Pro lidi, kteří se aktivněji zajímají o dění v klubu je pergola ztracený čas. Z dvou a půl hodiny je pro ně zajímavých možná tak 5 minut. Znění pozvánky mě ale vedlo k přesvědčení, že "nemohu zklamat" svou neúčastí :) (a zejména ty, kteří mi telefonovali nebo mi poslali zprávy - za což jim děkuju).
Jinak pro většinu fanoušků je "Pergola" určitě zajímavá záležitost a v klubech ne příliš obvyklá akce, takže to jednoznačně chválím a fanouškům, kteří si například myslí že máme skauty, jedině doporučuji. (palec nahoru)
Od "schůze" jsem díky pozvánce očekával, že budou vyvráceny nejen "moje" takzvané "dezinformace". Nic. Ani ťuk, což nechápu. (Kromě p. Poóra, o tom dále). 

2.) Pepa nehraje, protože dle trenéra nemá po dlouhé nemoci natrénováno na celý zápas. (čemuž podle mne není důvod nevěřit). Jestli bude bude chytat Valeš nebo Fryšták zůstalo utajeno.

3.) Juliš - ze Sparty přišel nerovnoměrně vytrénovaný a proto má zranění. Trenér Rada ho dal do kupy, na Letný dostali vynadáno, a do zimní přípravy by měl jít v plné síle :)  (Takže na jaře dá tak asi 6-8 gólů ;) ) 
A za mne, jestli nám sem v létě pošlou do opravy Kadlece, tak už by nám za ty hostovačky měli platit :) 

4.) Podle sport. úseku je šíře kádru v pořádku, jen mělo být v ideálu o jednoho hráče víc. Zranění v tom ovšem udělala bramboračku. Kdyby nebylo zánětů (Pepa), neschopnosti Sparty a jiných klubů (Juliš, Vondra, Júsuf), surovosti např. Sparty a Opavy, a Barťasova nosu, tak ty ostatní zranění nejsou tolik vidět a je to "běžné" (stává se to).

5.) Na MHml nemá Sparta předkupní právo, ale jak druhým rokem říkám, má opci, tzn. že je pevně stanovena cena, za kterou ho koupí. Martin tu celou dobu byl vysoce platným hráčem, a proto je dobře že tu byl (je). Samozřejmě je jen na něm, kam půjde a já jemu rozhodně nic vyčítat nebudu. Naopak, poděkuju mu a popřeju úspěšnou kariéru. Situace je jak stále říkám taková, že kdybychom chtěli koupit Martina bez té opce, tak nám ho Sparta neprodala, nebo bychom museli sáhnout do o hodně víc kapes a hodně hluboko. Z tohoto pohledu by bylo možná nejlepší, kdyby nám za něj dali těch "pár drobnejch", nabídli mu smlouvu s adekvátním platem, který by mu dávali v plné výši i potom, co by nám ho od února pustili na hostování ;)

6.) Poór a Trnava obecně - objektivně, situace je taková, že p. Poór měl vztahy s Ficem, což je nyní už expremiér a to není co premiér, že s novým primátorem Trnavy má spíš špatné vztahy, že část akvizic už prodal, že se chystá rozvinout své aktivity v ČR, potažmo v Praze, že část trnavských fanoušků často bojkotuje zápasy, a že prodeji Spartaku se nebrání, ale ne, že by se ho vyloženě zbavoval. Loni měl jednání se CEFC, která z objektivních důvodů jaksi nedopadla. 
P. Jakubowicz se na tohle téma vyjádřil trochu jinak. Ovšem po vyjádření padla v ruchu ještě doplňující otázka a z odpovědi, jak verbální tak nonverbální, jsem nabyl dojmu, že s akciovým podílem se pro p. Poóra nepočítá, i kdyby chtěl. Což mě vede zpět k závěru bodu 1.). Možná kdyby si vedení DFB nehrálo s elektronikou, tak by to také zaznamenalo ;) Jinak si ty komentáře zde nedovedu vysvětlit. My samozřejmě každého sponzora vítáme. Ovšem sponzor a spoluvlastník je věc jiná.
Co se týče sdělení p. Jakubowicze, že platy v Trnavě patří k nejmenším ve Slovenské lize, že jsou menší než u nás, že tam mají velké odvody, a že Čögleyovi se po platu v Bohemce stýská, bylo pro mne mírně šokující, jelikož moje informace jsou, dalo by se říci, spíš opačné. A jestli má někdo u nás v ČR 150.000, tak má taky vysoké odvody ;)

7.) Platy mají naši hráči nejnižší v lize a rozpočet na platy A-týmu je prý 35 mio. Ale ať počítám jak počítám, tak buď nejsou ty nejnižší, nebo v těch 35 mio je ještě něco jiného. Popřípadě platíme ještě dost lidí, o kterých nevím, že působí u Áčka :) Dalších 35 mio by mne teda opravdu zajímalo. 

8.) Některým hráčům byla nabídnuta smlouva, někteří podepsali. 
Poznámka: pokud naznačíte, na kterém postu potřebujeme "posílit", ze kterého klubu si vybíráme, a kde ten hráč působil, pak už můžete rovnou říct jeho jméno, bo ho skoro stejně nikdo nezná ;)

9.) Krušovice na 90 % budou 

10.) Bederka je náš kmenový hráč. Obléká zelenobílý dres, bojuje za Bohemku, je to mladej kluk. Měli bychom mu fandit a podporovat ho, i když se mu nedaří. Zbytečné kvantum přehnaně emočních výlevů může mít v jeho věku silný vliv na psychiku a i na kariéru. Za to že to musí říkat Sparťan Bohemákům jsem se zastyděl.

11.) Hvězda večera byl jednoznačně Ritchie, který svými hodnoceními dal mnohým zavzpomínat na legendární zhodnocení legendárního zápasu se Spartou :)) 
Za mne speciální dík jemu a p. Držmíškovi s trenérem Haškem, kteří odvádí pro Bohemku výbornou práci. 
-
Edit: 12.) Vedení DFB fanoušky uvítalo a spočítalo. Počet přítomných uvedli nakonec. Za mne je to asi ta poslední věc, co jsem od vedení DFB toužil vědět.
-
Tu 10.) jsem trochu nafoukl, tak se omlouvám za hysterii ;) (pro někoho i za histerii, i když z toho "i" mi je blbě a bolej mě oči)