Příspěvek Diskuzního fóra

11.rada napsal:

Mně by docela zajímalo, proč jsme poprvé v historii turnaje odmítli účast v zimní Tipsport lize. Odehraje se na Maltě a Tipáč platí komplet všechno, od letenek po hotel!!! To nemá obdobu, v podstatě soustředění ...

Věřte, že jsme to řešili již od léta letošního roku. Bohužel nový formát soutěže, a s tím spojená zkrácená zimní příprava, nám neumožnila letošní účast.

Před finálovým turnajem na Maltě se musí stihnout odehrát základní skupina, kvůli které byli Bohemians atraktivní pro pořadatele. Vzhledem k začátku přípravy (7.1.) bychom měli přesně týden na odehrání 3 zápasů (každý druhý den zápas) a pak bychom hned letěli na Maltu, kde by nás jako přípravné utkání na ligu čekaly dva zápasy proti prvoligovým klubům (CZ a SK), což není ideální i z pohledu toho, že minimálně s jedním z účastníků se potkáme i na jaře v lize. Zbytek pobytu na Maltě by nás nečekal žádný další kvalitní soupeř ze zahraničí (i to byl náš požadavek na pořadatele, pokud bychom letěli). Finálový pobyt na Maltě je z našeho pohledu také kratší a museli bychom řešit případný přesun týmu ještě do jiné destinace k odehrání dalšího přípravného zápasu. 

Fotbalová příprava bude v aktuální situaci nadmíru důležitá letošní zimu a nesmíme nic podcenit.  

V zimní přípravě před odletem do Turecka odehrajeme minimálně jedno přípravné utkání v ČR. Na soustředění máme potvrzené zápasy (zatím dva ze tří) s evropskými týmy, kteří pravidelně hrají minimálně kvalifikace evropských pohárů. Po příletu ze soustředění odehrajeme generálku na ligu v Praze.