Příspěvek Diskuzního fóra

dykovka napsal:

To já taky pane Hugo. Takže je to vlastně všechno v pohodě  že ano? Nejchudší klub v lize, se zchatralym stadionem, se zoufalou mládeží, která balancuje každoročně nad baráži, loni spadla, s absolutně amatérskými trenéry  ...

Ale já jsem nikde nepsal, že je vše v pohodě. Já psal, tak jako už několikrát (kdybych měl tu trpělivost, tak to na svém stařičkém blogu na respektu vyhrabu), že se od roku 2005 udělal velký kus práce. A teď dodávám, že jsem toho názoru, že velkou zásluhu na tom mám současný majitel. A ano, kdyby se rozhodl dávat každý rok o 50 mega víc, tak by na tom klub s velkou pravděpodobností byl o dost lépe. Ostatně lépe by na tom byl i za předpokladu, že bychom zmíněných 50 mega ročně do klubu nalili Vy či já. Já je ale nemám a popravdě, kdybych je měl, tak je do klubu nedám. O to víc si cením někoho, kdo je skutečně do klubu dal. 

Navíc se domnívám, že cesta postupného navyšování rozpočtu a zkvalitňování týmu je (za předpokladu, že majitel není multimiliardář, který může poslat každý rok neuvěřitelnou sumu a ví, že toho bude schopen i v letech dalších) lepší, než jednorázově nainvestovat částku a věřit, že zlepšené výsledky na navýšené výdaje vydělají. Nemusí vydělat, jak jasně ukazuje letošní sezóna. Klubů, jejichž majitel s takovouto strategií přišel, je v seznamu zaniklých klubů v ČR hned několik. 

A ano, tato zmíněná cesta není jednoduchým řešením, ale vidím její smysluplnost. Tu naopak postrádám v upnutí se na to, že přijde Santa Claus a nadělí dárky a pak už bude vše zalité sluncem.