Příspěvek Diskuzního fóra

rocknroll napsal:

No a co?  Copak nema nikdo jiny narok na nazor, ktery se lisi od toho tveho? Ma ten tvuj nazor vetsi vahu, nez nazor nekoho, kdo to treba neumi tak dobre vyjadrit?  Jestli ano, tak ...

Sorry, ale teď v tom prvním predvádíš dokonalou demagogii. Kde jsi, prosím tě, narazil na to, že bych já někomu upíral právo na svůj názor, nebo ho dokonce napadal za to, že má odlišný názor?! Je to přesně naopak! Tím "grouptnkem" tady na fóru jsem poukazoval na to, že se mnozí pouhou podobností svých vyjádření mnohým jiným cítí oprávnění odkazovat odlišné na "radši mlčení" nebo i hrubější způsoby nevěcné diskvalifikace názorů, které v jejich očích dostatečně nestvrzují oprávněnost jejich rozhořčení. Je to pak tady spíš stádní nasrané bučení, když už Pavel zmínil tu hovězinu, a jakákoli bílá vrána (nebo černá ovce, chceš-li) je okamžitě stírána dle hesla, kdo nebučí s námi, bučí proti nám, tedy bez zřetele na to, že nositel mírnějšího názoru třeba jen korigoval a ani neodporoval, prostě s pocitem, jako by jiný tón zpochybňoval samu oprávněnost unisono bučení většiny.

Co se týká toho, že takový "groupthink" tady na fóru může být každému včetně mě u prdele, ale v exekutivě klubu to znamená problém, bezvýhradně souhlasím. Jen mi přijde důležitý poznamenat, jak je trapný, když někdo na fóru kritizuje bezohledný argumentačně nepodložený protlačování svýho vidění věcí tím či oním představitelem klubu a sám přitom tamtéž v momentě, kdy se setká s odlišným pohledem a neumí vytrvat výhradně v rovině argumentů a reakcí na protiargumenty, dělá přesně totéž - snaží se protiargumenty umlčet, nebo je ignoruje či dezinterpretuje, aby si mohl jet bezvýhradně svý unisono s dalšími.