Příspěvek Diskuzního fóra

TomBP napsal:

Náš trenér neumí vybrat správnou sestavu, neumí určit správnou taktiku, neumí reagovat v průběhu hry na hru soupeře, neumí vytipovat správné posily. Na druhou stranu, kdyby to uměl, tak netrénuje Bohemku :-) 

Bingo.

Neustále platí, že jestli jsou trenérovy pozápasové výroky z článcích na HP a citace v denících autentické, tak leccos vyjasňují, viz nejnovější hodnocení:

"Měli jsme relativní klid na rozehrávku. Když jsme neměli dostatek nabídky, tak jsme se mohli opřít od brankáře."


- vysvětluje to, proč nám trvá 20 a více vteřin, než se dostaneme od svý brány na soupeřovu půlku. Hráči asi nejsou vedeni k rychlé překvapující akci, která donutí soupeře k chybám, nýbrž ke klidné rozehrávce?
- bádám však, proč jsme teda přes zimu usilovně posilovali na stoperských postech (dle zimních trenérových slov s cílem zrychlit rozehrávku), když rozehrávka se jednak vůbec nezrychlila a jednak důležitým prvkem zůstává opřít rozehrávku o brankáře...

"Věřili jsme, že se nám podrží dát gól nebo uhrajeme bezbrankovou remízu."


- Jak může trenér Bohemky naordinovat svému týmu hrát - doma(!); s týmem, který víc myslel na dokopnou, než na utkání (!!) - na 0:0?

citace trenéra z deníku Sport:  (po obdrženém gólu:) "

„Byl to blesk z čistého nebe. Byli jsme v žumpě.“

- potvrzuje to, že si vážně myslel, že to na 0:0 uhraje, že jej inkasovaný gól rozhodil, ale hlavně, že jeho taktika byla (opět) nesprávná.


A když už jsem v tom, tak další, starší citáty, z online diskuse s trenérem (9.10.2017 20:36):


"Na rozdíl od některých Bohemáků, kteří chtějí vidět na začátku zápasu samý skluz, nějakou kartu a soupeře na zemi, tak já chci hrát bez faulu, protože si myslím, že tam směřuje vývoj fotbalu."

- pak se divme, že Matouškové opakovaně utíkají s míčem od půlky až do vápna a rozhodují zápasy. To je ta  hra "moderně, bez faulů", asi...

"Houževnatého a nátlakového fotbalu se nevzdávám, ale ... náš kádr se teprve buduje...nyní tedy pro tento styl hry nemáme dobré kádrové možnosti."

- takže za 19 měsíců se to stále nepodařilo?, i když na posílení kádru měl sportovní úsek jen za poslední rok snad 20 miliónů nebo kolik?


Bonmoty o třetích světových válkách či o milenkách, co nedají jsou mediálně vděčné, ale nemá cenu se jimi zabývat. Stačí číst mezi řádky u výroků o koncepci, taktice, přípravě...

Stramačónysmus v žádných formách by u Botiče neměl mít místo.