Příspěvek Diskuzního fóra

košile napsal:

Mam na vas takovej dotaz, jsou tu vsechny subkultury fans tak me zajima pohled ze vsech uhlu kdyz vidim tu hysterii na seznamu ohledne vcerejsiho pyra na slavii... Jakej mate nazor co ano co ne ...

Jsem určitě pro některé dýmovnice (takové ty, co z nich nelítá ten bílej bordel, ačkoliv to myslím dělaly spíš bengály nebo jak se jim říká) a svíce. My máme velkou výhodu (co se týče pyra), že máme kotel bez střechy, takže se dým valí nahoru k topolům - jednak to dobře vypadá, ale hlavně ten dým nejde na hřiště, což je podle mě zcela zásadní. Jsme v kotli, aby jsme naše borce podporovali a pomohli jim k co nejlepším výkonům, ale když bude brankviště zahaleno v kouři a nebude se tam dát dýchat, tak to fotbalu moc neprospěje.

Kde jsem však zásadně proti jsou jakékoliv dělobuchy a jiná akustická pyrotechnika - jednak mě samotnému to není příjemné, ale hlavně to není bezpečné. Jakékoliv házení pyrotechniky, ať už na hřiště nebo mezi lidi, bych tvrdě trestal - doživotní zákaz vstupu na stadion a vysoké pokuty (pokud dojde ke zranění třetí osoby, tak ještě přibude trest dle trestního zákoníku ČR), ačkoliv je mi jasné, že identifikace konkrétních osob je asi docela složitá, když si všichni ti "hrdinové" házející pyro a další věci kolem sebe natáhnou kuklu (nic proti Sektorákům a dalším, kteří ty svíce a dýmovnice jen drží - chápu, že mají kukly, protože nechtějí být potrestáni za poklidné pyro - dokud to nikdo nikam nehází, nemám s tím problém).

Ještě k tomu házení - obecně nesnáším a hlavně nechápu vhazování čehokoliv na hřiště - ať už je to pyro, kelímek s pivem nebo třeba sedačka. Jednak je to nebezpečné a navíc to ničemu neprospěje. Teď v Příbrami to bylo hezky vidět - už se hrálo finální nastavení, gólman soupeře si dával s výkopem na čas a najednou k němu přilítne kelímek s pivem - co jako dotyčný čekal, že ho to popožene? Ne, gólman toho samozřejmě využil a zdržoval ještě více, jelikož k tomu dostal příležitost.