Příspěvek Diskuzního fóra

V utkání se Zlínem byla radost pohledět na Jakuba Radu. Předvedl přesně to, jak by měl střední záložník fungovat. Rozdíl oproti výkonům Kamila Vacka byl diametrální.

Co mě na tom, ale hrozně štve je, že trvalo celých deset kol, než Kuba dostal příležitost se ukázat. Přestože všichni vědí jaké kvality má, jeho konkurent hrál naprosto tragicky a i naprosté většině fanoušků bylo již několik kol jasné, že ja tato změna nutná a bude mužstvu prospěšná. A trenéra, který samozřejmě všechny zápasy vidí, pravděpodobně je i poté několikrát studuje na videu, je s hráči na tréninku, toto nenapadne??? A připomínám, že Kuba Rada byl plně připraven nastoupit již od druhého ligového kola, což sám potvrdil v magazínu Klokan.

Já myslím, že jenom tato chyba nás stále možná 5 -  6 bodů v tabulce. A s Radou v sestavě bychom pravděpodobně na Slavii hráli trochu důstojnější roli a neodjeli s největším debaklem za posledních 20 let.

Je to škoda a není to poprvé, kdy Hašek opakovaně staví do základu hráče z formy. Pamatuji si podobné období s Nečasem, potom to byl třeba Filip Hašek a nyní je to Vacek. Přitom co je na tom špatného stáhnout hráče, kterému to nejde a zkusit jiného. Případně změnit systém hry, když nefunguje. Dělají to trenéři na celém světě. Buď to opravdu nevidí, což si úplně nemyslím nebo bude problém někde v jeho povaze, která bude taková paličatá a nedovolí mu měnit původně učiněné rozhodnutí. Nevím, ale obojí je špatně.

Nepředpokládám, že by vedení nyní trenéra odvolávalo, když to neudělalo ani na jaře. Ale přál bych si, aby se to stalo, alespoň v zimní přestávce. Poločasy s MB a teď se Zlínem ukazují, že při správném způsobu hry a sestavě by nám toto mužstvo mohlo dělat velkou radost.