Příspěvek Diskuzního fóra

dvo napsal:

Jsou zde dva problemy s mazanim nevhodnych prizpevku: 1- kdo to bude pravidelne sledovat forum a mazat prizpevky 2- kdo bude urcovat, ktere prizpevky jsou hanlive, nepravdive, zavádějící, zkreslující fakta, ci vulgární. Urcovat zda se prizpevek smaze, nebo ...

Nedá mi na tyto položené řečnické otázky nereagovat.

1) Kdo bude pravidelně sledovat fórum a mazat příspěvky? Pokud bude fórum spravovat DFB, měla by to být osoba určená DFB. Pokud bude fórum spravovat klub, měla by to být osoba určená klubem. Technicky vzato není třeba vůbec sledovat fórum. Když tato zodpovědnost ležela na mě, domluvil jsem se s Tondou a jakýkoliv nový post ve fóru mi okamžitě přistane v mailu, takže mi přijde notifikace do telefonu. Když mám volnou chvilku, dodnes si posty projedu a nemusím sem vůbec chodit. V případě nevhodného příspěvku (spamový robot, nově založený uživatel s minimem příspěvků a hanlivým obsahem) přímo z mailu jedním klikem možno smazat příspěvek a případně rovnou i zablokovat uživatele. To jsem taky příležitostně dělal až donedávna, než mi byla kýmsi odňata práva správy fóra. Stejně tak to dělal doublefish, zda práva má nadále, netuším. Seznam asi deseti lidí, kteří tato práva měli, jsem zde někdy v první polovině tohoto roku zveřejnil. Netvrdím, zda je dobře nebo špatně, že těch lidí bylo tolik, jen shrnuji stav věcí.

2) Hanlivý a vulgárni příspěvek pozná snad každý - je to příspěvek obsahující vulgarismy či příspěvek vyhrožující nějakou konkrétní újmou. Vždy jsem razil pravidlo, že pouze takové příspěvky mají být smazány. Příspěvky, které jsou podle názoru správců fóra nevhodné či škodí Bohemce, by neměly být smazány, ale argumentačně vyvráceny a znevěrohodněny. To je můj soukromý názor a právě v tom je ten zakopaný pes, protože právě tohle je ta nejhorší práce s fórem, žrout času a nervů správců a leckdy takové příspěvky mají třeba i částečnou pravdu a ne každému se chce lhát a ne každý to umí tak okecat, aby lhát nemusel. Taková komunikace je náročná a není pro každého. Jak se však ukazuje, pokud se to nedaří, vztahy na ose fanoušci-klub se rapidně zhorší na všech frontách.