Příspěvek Diskuzního fóra

V diskusním fóru se objevují různé reakce na to, kam má Bohemka směřovat. Fórum Bohemky je velmi sledované, ale ne malá část čtenářů do něho z různých důvodů nepřispívá. Spektrum názorů těch, kteří se zde vyjadřují, je široké: někdo je názoru, že než zklouznout do korupčního prostředí FAČR, raději hrát fér nižší ligu nebo divizi, jiní by rádi viděli Bohemku tam, kde je nyní Slavia, i za cenu komunistických peněz ze země, která by násnejraději viděla jako svoji gubernii a vyčítají klubu, že nezaměstnává Chřestýše s Horníkem a Rogozem. Fórum bohužel neumožňuje hodnotit příspěvky. Kdyby ano, hned bychom viděli, který názor má značnou podporu nebo je naopak razantně odmítán. Dokud tomu tak nebude, převahu budou mít opakované názory přispěvovatelů, které spočítáš na prstech rukou, ale při běžném čtení to vypadá, jako když jde o většinový názor příznivců klubu.

Proto jsem vytvořil anketu s názvem "Co očekáváte od Bohemky v letech 2020-2025?" a za týden v ní hlasovalo 250 těch, které Bohemka zajímá. To je docela slušný vzorek a dovolím si z něj leccos vyvodit. A třeba se nad výsledky zamyslí i představenstvo klubu. Otázky jsou položeny tak, aby postihly co nejširší okruh možných názorů, od jednoho extrému ("budu rád, když Bohemka bude, v Ďolíčku, a bude hrát 3., 2. nebo 1. ligu - což je mimochodem cíl, který jsme si vytyčili v únoru 2005 pro záchranu Bohemky) k druhému extrému ("jestli se nedostaneme do jarní fáze Ligy mistrů, tak mě teda pěkně štvete"). Anketa neřeší stav stadionu. Že Ďolíček potřebuje významnou rekonstrukci, o tom snad není pochyb, nicméně sportovní úspěchy klubu by tím neměly být negativně dotčeny.

Prozatímní výsledky ukazují, že klokaní obec NENÍ EXTREMISTICKÁ. Na obou koncích otázkového spektra je ne víc než 10% hlasujících.

90% bohemáckého národa střízlivě očekává pravidelné působení v nejvyšší lize a více jak polovina z této skupiny očekáváv, že do pěti let si zkusíme nějakou evropskou soutěž, což - jak jsme se dozvěděli z videorozhovoru s ředitelem klubu - je o chlup více, než je cílem managementu klubu, který by byl spokojen s pravidelným umístěním v půlce ligové tabulky. Pokud k tomu přibude moderní Ďolíček, tak to zkousnu.
Výsledky ankety naleznete na http://www.doublefish.cz/bohemka/
---
S blížícím se koncem podzimní části fanoušci čím dál více řeší obměnu kádru. Připravil jsem proto dvě další ankety. V každé naleznete soupisku našeho A-týmu. V první anketě se můžete vyjádřit k tomu, koho byste z kádru vyřadili a v druhé naopak, koho byste určitě chtěli v týmu vidět i na jaře. Ankety jsou na stejném místě: http://www.doublefish.cz/bohemka/