Příspěvek Diskuzního fóra

Scarsdale napsal:

To o čem se zatím píše a mluví, to je jen špička ledovce. Těch případů úplatků, ovlivńování zápasů a poškozování soutěží a jejich subjektů je obrovské množství a my na Bohemce o tom léta můžeme ...

Nezlobte se, ale na tohle nejde nereagovat. Napsal jste to samozřejmě do určité míry správně. Mo to ovšem jedno veliké ALE...

Berbr, ač vypadá silně a nedotknutelně je jen a pouze pěšák, který tady desetiletí operuje s posvěcením UEFA/FIFA. Tyhle dvě organizace jsou tou největší žumpou na světě, jakou si lze vůbec představit a vedle jejich fin. operací vypadají prasárny v naší ekonomice po roce '89, jako nejapný žert v pátek večer po pátem pivu v hospodě. Za ta desetiletí vytvořili nepropustný deštník, pod kterým se skrývá panoptikum naprostých imbecilů vedle kterých je Berbr laureátem Nobelovy ceny, bezpáteřních právníků a bankéřů. I když se do toho píchlo před x lety, nic se nestalo a vše funguje dál, jen byly některé figurky odejity a nahrazeny novými.

V kauze Berbra jde tedy o dva možné scénáře:

a) buď ve své nabubřelosti začal mít pocit "nesmrtelnosti" a vlezl na evropské scéně někam, kam neměl (vše je totiž rozdělené podle určitých pravidel, na kterých tahle liga vyjimečných operuje). Tomu ale nevěřím, vzhledem k tomu odkud se Berbr rekrutuje (minulost). Ve společnosti převládá názor, že STBáci a spol. byli jen banda idiotů, ale věřte tomu nebo ne, tihle lidé nikdy nedělají nic stylem "zkusím to a uvidím...". Tím pádem této variantě moc nevěřím.

b) na scéně se objevil někdo, kdo aktuálně drží v ruce lepší karty než má Berbr a jako bonus navíc má k tomu posvěcení od UEFA/FIFA. V tom případě je ztracen, ať je vinen nebo nevinen :-))) a nepomůže mu ani svěcená voda z Vatikánu.

Takže ve finále je úplně jedno, jak tohle celé dopadne. Bohužel Vás zklamu. Nic se nezmění i když tento člověk zmizí z fotbalu. Přijde nový, zavede 1-2 líbivé opatření v očích veřejnosti a vše se pomalu bude sunout zpátky do vyjetých kolejí. Stačí k tomu pouhý fakt, že společenost jako celek má pro ně jednu velkou výhodu. Hrozně rychle zapomíná anebo je jí to vlastně jedno. Že někdo, někde, něco vykřikuje...no a??

Jediné pozitivní na tom bude tedy to, že pokud ho skutečně odstřelili a on o tom nevěděl (že se to chystá), ten šok a návrat do reality je pro tyhle lidi ještě horší, než když kohokoliv z nás zavřou. Protože, ať se tomu věří nebo ne, v cele předběžného zadržení každému spadne hřebínek (snad kromě pár recividistů, kteří vylezou z basy a za 24hod jsou v ní zpět).

To vlastně bude náš jediný důvod k radosti resp. útěcha, jsou-li dny taťky Berbra opravdu sečteny.