Příspěvek Diskuzního fóra

zeli napsal:

Nezlobte se, ale na tohle nejde nereagovat. Napsal jste to samozřejmě do určité míry správně. Mo to ovšem jedno veliké ALE... Berbr, ač vypadá silně a nedotknutelně je jen a pouze pěšák, který tady desetiletí operuje ...

Určitě zajímavé a přínosné. Taky že tam píšu, že je možné, že se jen vymění figura za figuru. I když si myslím, že to vždycky chvilku trvá, než ta žumpa začne zase pořádně smrdět. Je to strašné pomyšlení ta marnost a doufám, že se budou ti zhovadilci alespoň nějaký čas cítit nekomfortně.

Co se týče toho zahraničního rozměru, jak si vysvětlujete, že je fotbal u nás až na výjimky podfinancovaný, protože se pořád znova a znova mluví o zdejší mafii a korupci a o tom, že to tady za daného stavu (kromě komunistické strany Číny) jednoduše nikdo nechce podporovat?

Zatímco v převážné většině zahraničních lig (nemyšleno na východ) mají kluby daleko větší finanční možnosti, přestože je to tam taky. Jak to? Že by tamním sponzorům ta korupce tolik nevadila oproti našim?

Jsme chudší země, ano, nejsme Německo ani Francie, ani Dánsko. Ale proč od nás hráči odcházejí kolikrát do úplně rozvojových zemí, kde HDP na hlavu je podstatně nižší, než u nás?

Jsou snad západní policie oproti té naší natolik neschopné (pomalé / líné / zkorumpované / bez pravomocí), že to tam jen zatím jen neprasklo? Nebo že by naopak byl Berbr a jeho klika tak hloupý a na rozdíl od svých západních kolegů to dělal hůř?

Nic nevyčítám ani neoponuju, zajímám se.