Příspěvek Diskuzního fóra

Scarsdale napsal:

Určitě zajímavé a přínosné. Taky že tam píšu, že je možné, že se jen vymění figura za figuru. I když si myslím, že to vždycky chvilku trvá, než ta žumpa začne zase pořádně smrdět. Je ...

Opět dobře napsané a ani já tou mojí reakcí nemyslel nic špatného. Jen jsem popsal to, jak to nejspíš bude.

Naše liga je pro ně na okraji zájmu. Je to něco ve stylu:"Tady máš píseček na hraní, dělej si tady podle šablony xyz co chceš a když něco bude, zavolej. Nikam dál se ale neser!"

Kdyby tomu tak nebylo, můžete si být jistý, že by do fotbalu u nás proudilo více než dostatečné množství peněz, ať již by jejich původ byl jakýkoliv.

Ta zmínka o Číně je velmi zajímavá. I když pro mě ne z pohledu blábolu, který ve společnosti převládá, že se naše země mění opět na rudou barvu. Ve skutečnosti, jde podle mě o něco jiného. Já osobně považuju Číňany za nejschopnější, nejchytřejší, nejmazanější (každý ať si doplní svůj názor) obchodníky na světě. Ono ostatně to jak se z Číny stalo to co z ní je teď (kdo jí k tomu pomohl, jak toho obratně využili atd.) vlastně nikdo ani neví. Ale tohle je už opravdu jiné téma mimo obsah tohoto vlákna. Zpět k fotbalu.

To že se tu jednoho dne objevili chlapci z Číny má jeden konkrétní důvod. Kromě předchozího odstavce jsou to jedni z největší hráčů hazardních her na světě. Zjistili, že jestli jim někde ještě ujíždí vlak, jsou to peníze právě z fotbalu. A tak se jednoho dne objeví v malé zemičce uprostřed Evropy a začnou tady "pomáhat" jednomu známému klubu. Všechno vypadá jako z pohádky, než se jednoho večera rozsvítí červená lucerna kdesi v Curychu a najednou se začnou dít věci. Plznička vypadne z poháru, Slávia se také jaksi musí loučit. A po pár týdnech se najednou vynoří kauza Berbr. Jistě, lidé nevěřící konspiračním teoriím a řečem "jedna bába povídala" na to mají jasné zamítavé stanovisko. Jenže v 21.století se nic neděje náhodou. Tím spíš pokud se jedná o finance.

Již se to tu před časem probíralo. Ať již Slávii přejeme/nepřejeme, je ten její pohárový příběh snad tím nejpádnějším důkazem i pro poslední nevěřící Tomáše. Lepší učebnicový příklad již snad ani nejde vytvořit. Obzvlášť když se na to podíváme optikou našeho klubu, který s tím má letité zkušenosti. Připočtěte si řadu najednou krachujících klubů (Belgie atd.). Přitom vyznat se v účetnictví klubů i z té slavné a vyspělé západní části Evropy je také husarský kousek i pro renomované společnosti z oblasti auditu.

Vzpomínáte si na kauzu Sepp Blatter? Jaký je z toho závěr? Očistil se fotbal? Tehdy došlo za pomoci určitých novinářů k lehkému nadzvednutí hromady sraček a i to stačilo (kdo to tehdy sledoval do detailu), aby z toho normální člověk blil. Všechny ty UEFA Fair Play a podobné bláboly. Jediné k čemu došlo bylo to, že se tahle již tak nedobytná tvrz ještě lépe opevnila. Důkazy? Čím dál tím větší snaha uzavřít svět velkých financí jen pro část vyvolených. Co to je za soutěž do které se mistr určité "neoblíbené" ligy musí probojovávat x-předkol rok co rok? Ale je to fair play nastavené. Stačí přece vyhrát tato předkola a také si budeš ukusovat koláče, když budeš.......!!!! A navíc je tady přece Evropská liga - to je přece stejný model ne? Je, jen s tím detailem, že je tam podstatně méně peněz. A tak se dá pokračovat do nekonečna.....

Podle mého za tím, jak jinak :-))), stojí Čína. V minulosti již podnikla několik způsobů, jak se k tomuto koláči dostat po svém. Evropa ten souboj tehdy ustála. Nyní možná přeřadili na vyšší stupeň a to rozsvítilo tu červenou lucernu. Možná se jim podařilo přetáhnout některé vlivné lidi na svou stranu a to se pochopitelně chlapcům UEFA/FIFA vůbec nelíbí. Takže uvidíme, kam se tato z pohledu světa bezvýznamná lapálie s Berbrem na konec posune.

Toť můj pohled na věc.