Příspěvek Diskuzního fóra

hrdin napsal:

Tak se vedení zeptej, proč jsme nežádali, když v době původního termínu jsme měli stejnou marodku jak Budějovice a teď byla jednou taková. A ještě se prosím tě zeptej, za jakých okolností bychom požádali o ...

Nejsem si tim uplne jisty, ale myslim, ze odlozeno utkani z duvodu Covid muze byt pouze a jen na zaklade rozhodnuti hygienicke stanice. No a na vesnicich typu Budejovice nebo Ostrava, kde se kazdej zna s kazdym se da asi domluvit ledacos.....

Viz. zpravy ohledne Budejic ze zari a Baniku z listopadu:

"Na základě dvou pozitivních výsledků povinných testů na přítomnost koronaviru u Dynama byl hygienickou stanicí nařízen celému týmu lékařský dohled. Poté, co byl v den utkání prokázán další pozitivní výsledek testu u člena realizačního týmu a u jednoho z hráčů se objevily příznaky možného onemocnění, bylo riziko šíření nákazy uvnitř týmu vyhodnoceno jako příliš vysoké. Hygienická stanice striktně doporučila přerušit sportovní činnost v klubu a dnešní utkání nesehrát," uvedla LFA v tiskové zprávě.

"Náš tým absolvoval ve středu pravidelné testování a na základě výsledků testů nám bylo normálně umožněno zápas odehrát. V posledních hodinách se však u některých členů týmu začaly projevovat příznaky onemocnění covid-19. Proto následovaly další testy, které odhalily několik pozitivních případů. Právě proto na doporučení krajské hygienické stanice se dnešní utkání nemůže odehrát," řekl ČTK tiskový mluvčí českobudějovického klubu Aleš Strouha.

V celku Baníku je několik nakažených hráčů i členů realizačního týmu. Krajská hygienická stanice Moravskoslezského kraje proto nařídila infikovaným osobám, ale i osobám, které byly s pozitivně testovanými v bližším kontaktu, desetidenní karanténu.

„Rozhodnutí hygieniků respektujeme. O náhradních termínech se bude jednat," avizuje Michal Bělák, výkonný ředitel Baníku.