Příspěvek Diskuzního fóra

karass napsal:

Já si neumím představit, že když půjde někdo na štafle s rouškou, měl by být napomínán či vyhozen policií. Ale jestli policie nemá co na práci a štafle mohou za neschoipnost šašků ve vládě a ...

Byl jsem včera účastníkem toho jednání s PČR a pochopil jsem to takhle: Od rána bude hlídána Sportovní a okolí Ďolíčku. Ve hře je i varianta vymezení vnějšího perimetru stadionu policejním mlíkem a zákazem vstupu. To stejné se týká nejen štaflí, ale i "pěších" koukajících skrze bránu u vstupu 2 a 3. Štafle prý nedovolí opřít ani o budovu pošty.

K tomu případnému řešení dodal, že určitě začnou normální domluvou, nechtějí nic eskalovat a mít klid. Když nebude pochopena, dojde na výzvu. No a případné neuposlechnutí výzvy PČR už má jiné důsledky, ale každý dostane možnost volby, kam až to nechá zajít.

Zaznělo taky něco ve smyslu: "Být to na mě, tak je tam nechám v klidu koukat. Ale dostalo se to až na Krajské ředitelství a volal ředitel, ať nastavíme nulovou toleranci. Když jsme vyhodili Baníkovce, nemůžeme nechat Klokany."

Přístup majora PČR byl naprosto lidský až přátelský. Ale jak se říká, na tohle je malý pán.