Příspěvek Diskuzního fóra

Ahoj Klokani,

 

Ve středu 16.6.2021 proběhla po dlouhé době, zaviněné omezeními spojenými s pandemií Covid 19, Pergola pro členy DFB, které se zúčastnilo přes 30 bohemáků.

Tentokrát jsme se věnovali jen činnosti a aktivitám vedení DFB za poslední dobu a nepozvali jsme sportovního ředitele ani trenéra, neboť tým na novou sezónu se teprve tvoří a sportovnímu úseku bude věnována pergola před začátkem nové sezóny.

Teď k tomu, čemu se vedení DFB věnovalo. 

Dali jsme do pořádku účetnictví DFB a máme úžasnou paní účetní, která se za velmi rozumný poplatek pravidelně věnuje účetnictví a daňovému přiznání DFB. Logo DFB je konečně po 16 letech registrováno na Družstvo a vypracovali jsme logo manuál k jeho použití. DFB, jako 10% akcionář Bohemians Praha 1905, se samozřejmě chová jako řádný vlastník a podílí se na vedení klubu. Nevstupujeme do sportovního úseku, neboť na to Bohemka má své profesionály, ale aktivně se věnujeme finanční stránce klubu, aby Bohemka hospodařila s vyrovnaným rozpočtem a nedostala se do finančních problémů jako v roce 2005. DFB, respektive konkrétně Martin Kurka, zajistil pro Bohemku tři nové partnery, kteří vstoupili do Bohemky právě kvůli fanouškům a krásnému a silnému příběhu záchrany našeho klubu v roce 2005. Konkrétně se jedná o společnost Auto Jarov, Mattoni a v tomto týdnu došlo k podpisu smlouvy s Nordic Telecom. Chtěl bych za to Martinovi velmi poděkovat, neboť sehnat v této zvláštní covidové době firmu, která je ochotna investovat své finanční prostředky do fotbalu, který má obecně velmi špatnou pověst. Věřím, že se vybuduje se všemi dlouhodobý partnerský vztah a finančně tato spolupráce pomůže Bohemce. Další velké téma bylo rekonstrukce Ďolíčku. Úplně nemohu napsat všechny detaily, ale DFB má velmi výjimečnou pozici. Nejsme smluvními partnery tohoto projektu (stadión vlastní Magistrát hl. města Prahy, nájemní smlouvu na Ďolíček podepsal klub Bohemians Praha 1905, vlastníkem pozemků, které potřebujeme pro rekonstrukci Ďolíčku je Sokol Vršovice a v neposlední řadě je zde městská část Praha 10). Přesto vedení DFB je hybnou silou plánované architektonické soutěže, jednáme pravidelně s politiky na Magistrátu, městské části Praha 10 a hledáme možnosti, jak zajistit financování rekonstrukce stadiónu třeba přes Národní sportovní agenturu. Je to nekonečná mravenčí práce, kterou Martin pro Ďolíček dělá, obvolávání politiků a zúčastněných stran, hledání nových řešení v případě, že se vyskytne jakýkoliv politický či nepolitický problém. Zúčastnil jsem se s Martinem mnoha jednání, kdy musíte sledovat a vnímat nejen to, co politici řeknou, ale spíše to, co neřeknou a jak se u toho tváří. Co je důležité, že jednání stále probíhají a jdou správným směrem a vedení DFB tato jednání moderuje a usměrňuje. DFB změnilo sídlo a má teď důstojnou kancelář přímo v Ďolíčku, kde také probíhají jednání s novými potencionálními partnery a sponzory Bohemky. Vedení DFB je také aktivní směrem k fanklubům a fanouškům Bohemky. Zorganizovali jsme setkání fanklubu v Jihlavě, dva Sportovní dny DFB, na které jsme získali dotaci od Městské části Praha 10 a v rámci těchto dnů se v Ďolíčku uskutečnil fotbalový turnaj pro děti a zápas fanoušků Bohemky s fanoušky Slávie a Fanklubu národního týmu. Také jsme zmínili, že po prázdninách připravíme volební schůzi DFB.

Je toho mnoho, co vedení DFB v poslední době udělalo, ale už tak je tento článek příliš dlouhý.

 Chtěl bych poděkovat všem bohemákům za jejich účast a za zajímavé otázky v diskusi hlavně směrem k rekonstrukci Ďolíčku. Je vidět, že velkou většinu bohemáků toto téma velmi zajímá a nemáme ještě vyhráno. Respektive nás čeká ještě dlouhý a vyčerpávající boj na nevyzpytatelném politickém bojišti.