Příspěvek Diskuzního fóra

Ahoj klokani! Nově zvolené představenstvo i kontrolní komise zahájili svoji činnost. Včera došlo ke společnému jednání, jehož agenda byla skutečně dlouhá. Ze zásadních témat se probíralo:

1) Formality

Oba orgány již shromáždily nezbytné „papíry“ a v brzké době dojde ke změně zápisu v obchodním rejstříku.

2) Ďolíček.

Plánují se drobné úpravy parkování před bránou, abyste v den zápasu nekličkovali před pokladnou mezi auty. Na stavebním úřadě Prahy 10 zároveň leží žádost o demoliční výměr, který v nadcházejících měsících umožní demolici bývalé zastavárny a herny za branku u tramvaje. Martin Kurka aktivně jedná s Hlavním městem o pořízení montované tribuny pro cca 1000 lidí, která by volný prostor zaplnila. Tato jednání se vyvíjí dost slibně, tak nám držte palce!

Druhou věcí je pak plánovaná architektonická soutěž na revitalizaci celé lokality, včetně stadion. Venca Vlček, zastupitel Prahy 10 za Desítku pro domácí, poreferoval o připravovaném memorandu mezi MČ Praha 10 a Hlavním městem, které by mělo otevřít dveře vyhlášení architektonické soutěže. Toto memorandu by mělo být odsouhlaseno po prázdninách.

3) Agenda kelímků

David Vodehnal poreferoval o předání agendy vratných kelímku novému vedení DFB. Jedná se o obrovské množství práce, za kterou si zaslouží velké poděkování Ludva, ale i Vláďa Klíma, Michal Holas a další dobrovolníci, kteří pomáhají po každém zápase kelímky počítat, ukládat atd. Děkujeme! Máme pár nápadů, jak logistiku kelímků zjednodušit. Pro fanoušky se ovšem nic nemění.

4) Hrobka Zdeňka Dannera

Je to neuvěřitelné, ale Vencovi Vlčkovi se podařilo získat od Dannerovy pravnučky plnou moc k nakládání s hrobem Zdeňka Dannera na Vršovickém hřbitově. V tuto chvíle vyřizuje papíry se Správou pražských hřbitovů a zajišťuje projekt rekonstrukce nezbytný pro „stavební povolení“. Jelikož se jedná o velkou, krásnou, avšak velmi zuboženou památku, bude potřeba větší množství financí. Nové představenstvo DFB je za jedno, že by se za tímto účelem měla vyhlásit další z bohulibých, zelenobílých sbírek. Kdo jiný by si to zasloužil více než zakladatel Ďolíčku? Velké poděkování zde patří Vencovi, který majitelku dopátral a dotáhnul to až do této fáze!

5) Ostatní

Dále se (už v menším rozsahu) diskutovala celková vize nového představenstva DFB, komunikace směrem k fanouškům i klubu, zdroje financí, brigáda, fankluby… Ale k tomu zas někdy příště!

BOFOR!

Martin, David, Milan, Martin, Venca