Příspěvek Diskuzního fóra

Pardik napsal:

Nedokážu si predstavit,jak jako hráč po včerejšim zápase,jdu a každému slávistovy podám ruku,bože,jak já bych byl na ně nasrán!Sebral se a zmizel,ale treba se to nesmi,treba se musi podle jakési fotb.etikety,jit a,objimat se,nevim,ale já bych ...

Zcela souhlasím,  mně to přiteplalé skoroobjímání také štve. Kdo se dívá třeba na NHL, tam skončí zápas, poražení odjíždějí z ledu a vítězové si tleskají tlapkama mezi sebou. Ale také se bojím, že je něco v pravidlech nebo v soutěžním řádu, je to hnus. Víte někdo, jak to je?

Ještě k pravidlům. Když někdo nějak rozhodne (soud, správní orgán atp.), musí své rozhodnutí zdůvodnit nejen věcně (kopnul Bořila), ale i paragrafem, v tomto případě paragrafem fotbalových pravidel. Taková edukace zde neexistuje, když jsem se ptal pana redaktora ČT Čapka, který sedí na tribuně řadu pode mnou, proč se do debat a vysvětlování pravidel nezvou do TV i rozhodčí, tak poněkud vágně odvětil, že nechtějí (kdo??). Všimli jste si, že často ani odborníci (můj nejoblíbenější Karoch, ale i řada další "odborníků) docela často říkají, "já nevím, jak je to v pravidlech, ale myslím si....). To si ta pravidla nemohou vzít do TV a tam to najít? Já když něco hledám v zákonech, tak také skoro vždy se dívám na text, abych neudělal chybu. Podle jakého pravidla byl ten Kostl vlastně vyloučen? Je tam něco ve smyslu "kdo lehce svojí kopačku polechtá stehno slávisty, bude potrestán penaltou...:-). 

Tak asi tak :-) or :-(