Příspěvek Diskuzního fóra

Veselé Vánoce, klokani,

včera se naposledy v tomto roce sešlo předsednictvo DFB, aby probralo dvě nejpalčivější témata dnešní doby. V prvé řadě se jedná o závěr letošní části sezóny, která se jednoznačně nepovedla. Martin Kurka poreferoval o jednání valné hromady a představenstva klubu, kde se k výkonům vyjadřoval i sportovní ředitel – pan Držmíšek. Závěry jsou jasné. Panuje nespokojenost s výsledky, ambice klubu před sezonou byly určitě vyšší. Důvody problémů popisuje pan Držmíšek v podcastu na stránkách klubu zde: https://anchor.fm/bohemians-praha/" target="_blank">https://anchor.fm/bohemians-praha/

Jako představenstvo DFB přes zimu očekáváme stabilizaci kádru, zlepšení hry obecně a co nejlepší výsledek v jarní části MOL Cupu. Zároveň jsme se po důkladné diskuzi usnesli, že vysvětlení a závěry sportovního úseku pro tuto chvíli akceptujeme. Důvěřujeme sportovnímu řediteli a nepožadujeme změny v řadách realizačního týmu.

Druhým tématem byl Ďolíček. Již během zimní pauzy nás čeká celá řada změn. Bude zahájena demolice zastavárny a bývalé herny. Na místě nakonec nevznikne pouze montované oplocení, ale zděná, opěrná stěna, která snese i umístění montované tribuny za brankou. Zároveň bude možné s touto stěnou pracovat a využít ji k oslavám 90 let našeho svatostánku. Detaily si zatím necháme pro sebe. Dále by z kraje roku měla Rada hlavního města vyhlásit slibovanou architektonickou soutěž na celou lokalitu „Bohemians“ včetně stadionu. Jako DFB komunikujeme s politiky, architekty a máme přislíbené místo v hodnoticí komisi. Cítíme to jako velký krok kupředu a diskuze nad tímto tématem nám po předchozí debatě výrazně zvedla náladu. Na závěr jsme řešili spíše provozní věci a možnosti dalšího fundraisingu.

Rádi bychom vám za celé představenstvo i všechny členy kontrolní komise popřáli poklidné svátky, mnoho štěstí a pevné zdraví. To samé přejeme i celému realizačnímu týmu a hráčskému kádru. Na jaře bude trocha štěstí a hlavně to zdraví opravdu potřeba.

BOFOR

Martin, David, Martin, Milan, Venca