Příspěvek Diskuzního fóra

rocknroll napsal:

Vazeny Vojto, vim ze to s Bohemkou myslis dobre a proto si dam praci s tim, abych vyjadril svoji  opozici k Tvemu prispevku.  Kdybys nebyl fandou Bohemky, tak bych s tim neztracel cas. Puvodne jsem ...

Předně strašně moc děkuju za slušnou diskuzi, rozumím jí, jen si dovolím pár poznámek, proč mám odlišný názor (to neznamená, že tvůj je špatný, jen je máme každý jiný). 

1) Text, o který od začátku jde, je od začátku veden jako komentář, tedy trochu jiná forma textu, ve které autor k již řečenému přidává nějaký svůj postoj. Pro názorové texty platí (a vždy platila) odlišná pravidla. Například tam není nutnost na dva nezávislé zdroje, když jde zkrátka o názor. Zároveň ale musí být viditelně označen - to tady je. Svaté právo čtenáře pak je souhlasit či nesouhlasit. Klidně se i ohradit (což se stalo v reakci p. Jakubowicze). 

2) Přijde mi, že se na to zapomíná, ale autor toho textu je odchovancem a dlouholetým hráčem Bohemky. S trochou nadsázky se dá říct, že má za Bohemku víc startů než současný kádr (samozřejmě minus Barťas s Pepou) dohromady, proto jeho názory dlouhodobě považuji za expertní bez ohledu na to, jestli s nimi souhlasím. Pro srovnání - nedávno tu jely citace pana Levého, že je Bohemka klub bez ambicí. Dokážu si představit, že by nějaký novinář podobně udělal rozhovor s Robertem Neumannem coby bývalým hráčem a výsledek by mohl být vlastně podobný. 

3) Nebudu mluvit za kolegy, ale rozhodně se za influencera nepovažuju. Co jsem tím chtěl říct bylo, že novináři (žurnalisté, pisálci, vyber si), mají možnost nastolovat témata v prostoru, který je řádově širší, než jsou návštěvníci Virtuálního Ďolíčku. Příkladmo se jdu vsadit, že tady se 99 procent návštěvníků (čau Moniko), shodne, že se Ďolíček má rekonstruovat, ale rozhodovat se o tom bude v jiném prostředí. Tak jsem myslel to, že se "publicita hodí." A na  homepage Seznamu (kde má sport.cz pozice) zvláště. 

Ale moc díky za podněty, poznání jiného pohledu a názoru je hrozně užitečný, nejen pro práci v médiích, ale třeba i pro fungování tady. 

A ještě jednu poznámku si dovolím: existují novináři, kteří v minulosti Bohemce prokazatelně, úmyslně, podle a zákeřně škodili. Jeden z nich má dodnes nejprivilegovanější novinářské místo při zápasech v Ďolíčku...