Příspěvek Diskuzního fóra

slavek78 napsal:

Špatně sis to přečetl, stojí tam: Hledáme posilu do útoku, zálohy, obrany a brány týmu BOHEMKY. Taktéž sportovního ředitele se zkušeností a praxí minimálně v kategorii divizní fotbalové soutěže:-). Hrozně rád bych vyzdvihl práci Petra Koukala a jeho ...

DFB jsem spoluzakládal a byl jsem u jeho vstupu do a.s. Je to už 17 let, od té doby se leccos změnilo, ale selským rozumem to vidím takto:

Je nutné si uvědomit, že DFB nejsou nějaké "odbory fanoušků", které budou kdykoli cokoli konjunkturálně pranýřovat, ale družstvo je především (minoritní) akcionář společnosti, která klub provozuje.
V a.s. bývá obvyklá nějaká dohoda akcionářů ve smyslu, že oficiální stanoviska k činnosti společnosti jsou vyhrazena ke schválení například představenstvu nebo valné hromadě a jednotliví akcionáři nemohou svoje komentáře k činnosti - s výjimkami při podezření na trestnou činnost například - veřejně publikovat.
Každopádně není obvyklé, aby minoritní akcionáři publikovali kritická stanoviska, se kterými předem neseznámili orgány společnosti.
V tom nevidím nic divného.

Co naopak očekávám je, že DFB následně zveřejní, jaké náměty a poznatky k proběhlé sezóne od svých členů obdrželo a jak s nimi naložilo. (Za takové poznatky ovšem nelze považovat názory z anonymních diskusích fór nebo fejsbuků, nýbrž např. podepsané zprávy,  odeslané z registrovaných e-mailů, které si člen zaregistroval v databázi členství.)

To po čem voláte, by podle mého řešil (od června 2005!! uvažovaný) oficiální FANKLUB na platformě DFB, sjednocující lokální fankluby, jehož "mluvčí" by mohl prezentovat stanoviska fanoušků vč. nečlenů DFB.