Příspěvek Diskuzního fóra

Je fajn, že vzniká analýza příčin neúspěchu z loňské sezóny. Patrně půjde o minimálně 800 stránkový elaborát, když se na něm již měsíc pracuje a zdaleka není hotov. Chyby se v Bohemce určitě staly, ale to asi ve většině klubů. Naše abnormalita, která jinde není moc k vidění, spočívala v neuvěřitelně dlouhém otálení s odvoláním trenéra Klusáčka. Ten u mužstva minimálně od půlky podzimu neměl co dělat. Možná se ho hráči chtěli zbavit, možná to již prostě nezvládal. To už se nedozvíme. Ale vedení prostě mělo konat. Analytikům by se mohlo připomenout, že úplně stejně zdlouhavé odvolávání bylo i u jeho dvou předchůdců Martina Haška a Miroslava Koubka. A i v těchto dvou případech nás to málem stálo sestup.

Pantáta byl v rozhovoru trochu rozmrzelý, ale hlavně jeho by mělo trápit, že zvyšuje přísun finančních prostředků do klubu, ale nedostává za to výsledky.

Asi se dá polemizovat s jeho tvrzením, že komunikace mezi klubem a fanoušky je na samém vrcholu. Například celý ten loňský příšerný podzim se k tomu nikdo z vedení klubu nijak nevyjádřil. Až těsně před Vánoci přišel "zajímavý" rozhovor s panem Držmíškem. Souhlasím, že například dementovat nesmysly, které šíří Bederka nebo jeho agent, by asi nemusel dělat předseda představenstva, ale někdo jiný. Pantáta zmiňuje vedení DFB. Ovšem i u něj to v komunikaci s klubem úplně nefunguje, viz. nedávné oficiální stanovisko DFB k logu na dresech, které se po pár hodinách a vysvětlení od ředitele, ukázalo zcela nesmyslné.