Příspěvek Diskuzního fóra
kolina napsal:
Teda když jsem si to přečetl tak myslím na to jak fanoušci Bohemky stojí za svým klubem a bojují o Dolíček... Nechci agitovat, nicméně mám před sebou volební lístky tak jen připomínám, každý ať hodí svůj ... hlas (hlavní křížek) straně dle svého uvážení, jedno jaké, ale pražáci ať k tomu nezapomenou i udělat křížek před jména lidí kteří zjevně a dlouhodobě bojují za Bohemku na Magistrátu a na P-10! No, ať stále nemusíme jen závidět třeba i tomu Hradci atd. atd... BOHEMKA DO TOHO!!! Nikoho nenavádím, jen přiznávám že volební lístky už mám připravené i s křížkem před jmény Mgr. Václav Vlček (P-10 VLASTA na jedenácté pozici) a na H.L.M.P. Jan Wolf (čtvrtá pozice Spolu), na názvy politických stran kašlu, volím především jména lidí za kterýma je vidět práce kterou uznávám.
Ahoj, moc děkuji za podporu pro mě konkrétně. Vážím si toho! Pro pořádek a širší povědomí však upřesním jednu věc. Třeba o tom víš a v tom případě se omlouvám, ale může se to hodit i někomu jinému.
Hlas (křížek) pro konkrétního člověka je v první řadě hlas pro danou stranu a až pak pro toho člověka. Bohužel to nefunguje jako u sněmovních voleb kroužkování. "Vykřížkovat" někoho nahoru je velmi těžké a ve velkých obcích (včetně P10) prakticky nemožné. Pokud bych to měl vztáhnout na sebe sama, nejvíc mi pomůže, pokud dostane křížek celá kandidátka jako celek. V takovém případě máme vyšší šanci na úspěch, na složení koalice a já osobně pak i na full time (uvolněnou) pozici na radnici, díky níž se budu moct dál aktivně angažovat ve prospěch Ďolíčku. Nenech se u mě odradit číslem 11, po volbách je vše jinak a záleží i na dalších vztazích a dohodách. Pokud máš jinou stranickou preferenci a nechceš dát hlas celé Koalice Vlasta a STAN, chápu a jsem moc rád aspoň za ten křížek pro moji osobu. Díky :)
P.s. na P10 můžeš udělit až 45 křížků. Jak jsem psal, nejlepší je škrtnout stranu jako celek a nic víc nevymýšlet. Chybou naopak je, nevyužít potenciál svého hlasu a dát těch křížků méně. Jak ten systém funguje popisují hezky tihle kluci z Brna:
https://www.youtube.com/watch?v=KVittZNl0H8
Bohužel si to takhle v devadesátkách nastavily tehdejší velké strany, které chtěly, aby je to zvýhodňovalo a aby jim s tím lidi moc nemíchali.