Příspěvek Diskuzního fóra

kolina napsal:

Teda když jsem si to přečetl tak myslím na to jak  fanoušci Bohemky stojí za svým klubem a bojují o Dolíček... Nechci agitovat, nicméně mám před sebou volební lístky tak jen připomínám, každý ať hodí svůj ...

Ahoj, moc děkuji za podporu pro mě konkrétně. Vážím si toho! Pro pořádek a širší povědomí však upřesním jednu věc. Třeba o tom víš a v tom případě se omlouvám, ale může se to hodit i někomu jinému.

Hlas (křížek) pro konkrétního člověka je v první řadě hlas pro danou stranu a až pak pro toho člověka. Bohužel to nefunguje jako u sněmovních voleb kroužkování. "Vykřížkovat" někoho nahoru je velmi těžké a ve velkých obcích (včetně P10) prakticky nemožné. Pokud bych to měl vztáhnout na sebe sama, nejvíc mi pomůže, pokud dostane křížek celá kandidátka jako celek. V takovém případě máme vyšší šanci na úspěch, na složení koalice a já osobně pak i na full time (uvolněnou) pozici na radnici, díky níž se budu moct dál aktivně angažovat ve prospěch Ďolíčku. Nenech se u mě odradit číslem 11, po volbách je vše jinak a záleží i na dalších vztazích a dohodách. Pokud máš jinou stranickou preferenci a nechceš dát hlas celé Koalice Vlasta a STAN, chápu a jsem moc rád aspoň za ten křížek pro moji osobu. Díky :)

P.s. na P10 můžeš udělit až 45 křížků. Jak jsem psal, nejlepší je škrtnout stranu jako celek a nic víc nevymýšlet. Chybou naopak je, nevyužít potenciál svého hlasu a dát těch křížků méně. Jak ten systém funguje popisují hezky tihle kluci z Brna:
https://www.youtube.com/watch?v=KVittZNl0H8

Bohužel si to takhle v devadesátkách nastavily tehdejší velké strany, které chtěly, aby je to zvýhodňovalo a aby jim s tím lidi moc nemíchali.