Mistrovská utkání - Divize (Bohemians 1905 B)
Třeboň
0:2 (0:1)
Bohemians 1905 B
neděle 8. listopadu 2009 10:30
Branky
23. Škoda, 88. Hašek.
Rozhodčí
Haltuf - Richtár, Janíček.
ŽK
Malý.
Diváci
150.
Bohemians 1905 B
Havránek - Baubín (79. Gröbl), Kolísek, Brhlík, Ježdík - Květoň, Barros, Hašek, Kavka (89. Pavlík) - Augustín, Škoda.
Sestava Jiskra Třeboň
Skála – Bláha, Bezemek, Malý, Sláma – Houdek 58. (Adam), Příhoda (85. Hojdar), Pintér, Procházka – Maxa (46. Svoboda), Hačka.
Místo zápasu
Třeboň

Reporáž

Rezerva šla od začátku zápasu za vítězstvím, od prvních minut měli klokani převahu a ve 23. minutě po centru Augustína vstřelil hlavou první branku utkání Milan Škoda. Útočník A týmu, který má v lize stop kvůli čtyřem žlutým kartám, mohl za malou chvíli zvýšit skóre, ale gólmana domácích tváří v tvář nepřelstil. Bohemians si do konce první půle připravili další šance, a rozdíl skóre mohl být vyšší, ale bolest v podobě neproměňování šancí nadále trvá.

Ve druhé půli přidali hráči Jiskry na důrazu a snažili se prosadit dlouhými nákopy a ze standardních situací. Obrana a gólman Havránek museli řešit nepříjemné skrumáže před vlastní brankou. Pro Jirku Havránka byl zápas v Třeboni první soutěžním po po zranění kolene a podal velmi solidní výkon. Havránek se musel vypořádat s tvrdostí soupeře a byl také několikrát ošetřován. Návrat na trávník zvládl bez větší chyby a bez zdravotní újmy. Klokanům se ve druhém poločase otevíral prostor k brejkovým situacím, ale jejich řešení přineslo jen nastřelenou tyč a břevno. Klid do zelenobílých řad přinesla až 88. Minuta. Ivan Hašek se dostal k odraženému míči a uzavřel skóre zápasu.

Trenér Václav Hradecký: "Přestože jsme po prvním poločase vedli, museli jsme si ještě o poločasové přestávce pár věcí vyříkat. Stále trpíme neproměňováním šancí, ve většině zápasů soupeře přehráváme, ale nejsme schopni vyjádřit převahu také gólově. Musím vyzdvihnout výkon posil z A týmu. Stejně jako minule Luděk Zelenka, přistoupili Milan Škoda a Ivan Hašek k zápasu zodpovědně a svůj výkon podtrhli brankami. Jsem spokojený se ziskem tří bodů a tím, že jsme si vylepšili postavení v tabulce. Příští sobotu se rozloučíme s podzimem na umělé trávě, bude to trochu něco jiného, ale chceme uspět a potvrdit velmi dobrou výchozí pozici pro jarní část sezony."