Mistrovská utkání - Divize (Bohemians 1905 B)
Bohemians 1905 B
2:0 (2:0)
FK Tachov
sobota 14. listopadu 2009 10:15
Branky
3. a 42. Barros.
Rozhodčí
Aubrecht - Kučka, Vacík.
ŽK
Kolísek, Brhlík, Bartek - Kaše, Hudec.
Diváků
250.
Bohemians 1905 B
Marek - Baubín, Kolísek, Brhlík, Ježdík - Gröbl, Barros (74. Himl), Augustín (83. Císař), Květoň (54. Kavka) - Slezák, Bartek.
Tachov
Bobčík - Machač, Braun, Kaše (25. Hutta), Viterna - Habart, Hudec, Puchnertl (46. Janoušek), Šácha (63. Straka) - Bezděk, Malý.
Místo zápasu
Šeberov UMT

Reporáž

Bohemka začala zostra od první minuty, již ve třetí minutě odcentroval prudce od pravé lajny Augustín a ve vápně se dobře zorientoval Barros, který mířil přesně k tyči a nedal gólmanovi šanci. Bohemka v úvodu hostující Tachov přehrávala a vytvářela si další šance. Ve 13. minutě odcentroval z pravé strany Bartek a Slezák z první zakončoval, gólman vytěsnil na tyč. V 17. a 19. minutě to zkoušeli klokani střelami ze střední vzdálenosti, pokusy Augustína a Barrose těsně minuly branku. Další šance se urodila ve 23. minutě, přímý kop Augustína vytěsnil gólman s obtížemi jen k Brhlíkovi,který byl sám před gólmanem, ale mířil z levé strany jen do něj.

Bohemka byla i nadále lepší, ve 36. a 37. minutě se dostali do šancí Květoň a Bartek. Mohlo ale udeřit na druhé straně, po nedorozumění gólmana Marka s obranou zakončoval ve 39. minutě do prázdné branky ex-klokan Malý, Kolísek zachraňoval skluzem na brankové čáře. Závěr poločasu patřil Bohemce, nejdříve přehodil vyběhnuvšího gólmana z pravé strany Bartek, Slezák hlavičkoval v záklonu do branky, ale gólmana na brankové čáře nahradil obránce a vytěsnil na roh. Z rohového kopu zafungovala opět spolupráce Augustína s Barrosem, na roh rozehraný na přední tyč si naskočil francouzský záložník a tvrdou hlavičkou zvýšil skóre na 2:0.

Ve druhé půli se na hřišti přiostřilo a obě mužstva byla odměněna několika žlutými kartami. První šanci druhého poločasu měli hosté, v 54. minutě se po rohu dostal do zakončení Hutta a těsně minul. Šance Bohemky se urodily až v závěru druhé půle. V 74. minutě připravil gólovku Bartkovi Slezák, ale Bartek uklouzl a nezakončil. V 80. minutě to zkusil střelou z dálky Augustín, v 83. minutě šel z levé strany sám Kavka, mířil jen do gólmana a vyražený míč neuklidil do sítě Bartek. O dvě minuty později šel tentokrát z pravé strany sám na branku Bartek, ale ani on neuspěl. V nastaveném čase se musel předvést ještě gólman Marek, který kryl pokus mířící do šibenice skvělým zákrokem. Po výhře 2:0 se Bohemka posunula v průběžné tabulce na druhé místo.

Média