I. Dorostenecká liga (U19)
Bohemians 1905
2:2 (0:1)
FC Fastav Zlín
sobota 12. září 2009 14:00
Branky
6. Sládek, 67. Elie Moise N'Dekre - 33. Kurtin, 81. Janáček.
ŽK
Regner
Sestava Bohemians 1905: Hlavatý (46.Prokeš) - Živný, Kouba, Regner, Pozníček - Hovorka, Machovec (46. Sládek), Kraus, Rejhon - Belán (79.Valenta), Elie Moise N'Dekre.
Místo zápasu
Loko Vršovice

Reporáž

V 6.kole nejvyšší dorostenecké soutěže přivítali mladí klokani na svém hřišti hráče Zlína s cílem prolomit smolnou sérii a dosáhnout svého prvního vítězství. Pomoci jim k tomu měla nová posila a atraktivní hráč pro fanoušky klokanů Elie Moise N‘Dekre z Pobřeží Slonoviny. Bohužel se nově rodící domácí tým potýká s velkým počtem absencí, do tohoto střetnutí stále nemohli zasáhnout Tomáš Ondráček, Egon Vůch, Roman Potočný, Harry Vignozzi, Denis Tore, Lukáš Herák ani 2 nejnovější posily Lukáš Mrázek a David Pavelka jejichž příchody se budou realizovat až příští týden. Přesto domácí tým vlétl do utkání s obrovským elánem a během prvních 15 minut si vytvořil 4 slibné příležitosti a v nichž se neúspěšně snažili prosadit nejprve třikrát N´Dekre a poté Rejhon. Poté převzal herní iniciativu v poli hostující Zlín, ale do šancí se dostal pouze ze standardních situací. V té první nastřelili břevno Hlavatého branky a v té druhé již neomylně po nedůrazu domácích stoperů a brankáře skóroval Kurtin. Do kabin tedy odcházeli Vršovičtí s jednobrankouvým mankem.

Druhý poločas začal opět velkým náporem klokanů kdy nejprve Kraus a po něm opět N´Dekre doslova spálili své obrovské příležitosti. V 60.minutě se zaskvěl reflexním zákrokem střídající brankář Prokeš a odstartoval tím gólovou explozi mladích klokanů. V 66. minutě po pěkné kombinaci Hovorky s Belánem v křídelním prostoru posadil prvně jmenovaný krásný centr na hlavu střídajícího Sládka a ten neomylně skóroval. Ihned minutu na to Rejhon vybojoval míč ve středu pole a krásným míčem za obranu nastartoval afrického útočníka, který doslova "zmizel" zlínským stoperům obešel i vyběhnuvšího brankáře a s přehledem skóroval. Bohemians mohli svůj náskok navýšit avšak N‘Dekre ve svých dvou samostatných únicích již neskóroval. Posledních 15 minut odehráli domácí velmi pasivně a po zaváhání pravé strany domací obrany přišel trest v podobě vyrovnávacího gólu a tak se oba celky rozešly smírně 2:2.

Hodnocení trenéra: „I přesto že do utkání nastupujeme pravidelně oslabeni o 6 až 7 hráčů měli jsme utkání zvládnout a dovést ho do vítězného konce. To že jsme nezvítězili je pouze naše vina, soupeři jsme 2 lacinými chybami umožnili dostat se do zápasu a bodovat, navíc jsme k tomu přispěli tím, že trestuhodně zahazujeme i ty nejvyloženější šance. To co dnes neproměnil N‘Dekre a Kraus je přesným odrazem našeho dosavadního vystoupení v soutěži. Naše výkony nejsou herně špatné, vytváříme si dostatek šancí, ale velmi lacino inkasujeme po hrubých individuálních chybách a tím znehodnocujeme vlastní úsilí. Dnes to byl v poli vyrovnaný zápas, Zlínští hráli velmi dobře a velmi agresivně, ale my jsme vzhledem k počtu našich šancí a ohrožení branky měli zvítězit. Tentokrát nejsem ani spokojený s nasazením hráčů v 1.poločase, druhý byl v tomto ohledu mnohem lepší. Během příštího týdne by jsme měli mít k dispozici již některé absentující hráče a tak věřme, že si vezmeme příklad z A týmu a ztracené body získáme na půdě Mladé Boleslavi.“