I. liga mladšího dorostu (U17)
Hradec Králové
2:2 (2:2)
Bohemians 1905
sobota 29. srpna 2009 15:15
Branky Bohemians
30. Pribáň, 34. Balcárek.
Sestava Bohemians 1905: Doležel – Plamínek, Kopřiva, Ondruš, Špůrek (40. Dolejš) – Přibáň (50. Benetka), Mižič, Šebek T., Trýzna – Balcárek (55. Maxa), Šebek V. (65. Hanzl).
Místo zápasu
hř. Bavlna HK

Reporáž

29. srpna 2009, Hradec Králové – K dalšímu utkání jsme mířili do Hradce Králové, kde jsme se utkali s domácím mužstvem na hřišti Bavlna.

Úvod utkání jsme měli povedený a také díky několika standardním situacím jsme měli převahu nad domácími. Ovšem postupem času se domácí dostávali do hry a zahrozili v 9. minutě, kdy nás musel po centru a zakončení z malého vápna zachraňovat Doležel. Bohužel se v naší hře objevovalo stále mnoho nepřesností a zbytečné ztráty míče při přechodu do útoku. V první půlhodince Hradec zahrozil z několika šancí, ale Doležel si počínal velice jistě. Do vedení jsme se dostali znenadání a trochu domácí překvapili. Trýzna vyvezl míč do středu hřiště, vyměnil si míč s Mižičem a následně vyslal Přibáně do šance. Ten si míč zasekl na střed a jeho střela mířila od břevna do branky. Domácí dokázali odpovědět během tří minut. Po odvráceném rohovém kopu a následném centru jsme nedokázali dobře obsadit hráče soupeře a dovolili tak Hradeckým srovnat. Dokázali jsme ale opět udeřit, a to takřka ihned po rozehrání. Špůrek neprohrál souboj o míč, Tomáš Šebek míč vyvezl a ulicí poslal do úniku Balcárka, který se tváří v tvář brankáři nemýlil. Již se blížila poločasová přestávka, ale domácí opět dokázali srovnat. Velkou hrubku předvedl do té doby výborně chytající Doležel, když neudržel na branku centrovaný míč a mezi rukama mu propadl za záda. Přesto jsme do šaten mohli jít s jednobrankovým vedením, ale v poslední minutě prvního poločasu trefil Václav Šebek pouze tyč.

V průběhu druhého poločasu bylo k vidění několik standardních situací na obou stranách. Nedokázali jsme zpřesnit hru a postupem času se dostávali pod tlak soupeře, který měl větší chuť po vítězství. Nechali jsme se příliš zatlačit a obrana neměla chvíli oddechu. Nepomohly nám ani pokračující chyby při rozehrávce a z toho plynoucí zbytečné ztráty míče. Nejhůře nám bylo v 70. minutě, kdy domácí po rohovém kopu trefili břevno naší branky.

Utkání nakonec skončilo remízou 2:2, po průběhu druhého poločasu bereme bod jako zisk. Opět jsme nedokázali vydržet v nasazení a kvalitní hře po celou dobu utkání. Máme dobré vstupy do zápasů a pak jen několik krátkých pasáží, ale to na výhru nestačí.

Trenér Martin Pačanda: „Toto utkání se nám herně příliš nevydařilo. V naší hře se objevovalo hodně nepřesností, uchylovali jsme se ke zbytečným dlouhým nakopávaným míčům, vázla komunikace. Přesto jsme se dostali dvakrát do vedení, ale po zbytečných hrubých chybách jsme Hradec nechali vždy vyrovnat. Druhý poločas už byl z naší strany jen snahou zmíněnou remízu udržet a směrem dopředu jsme již nebyli vůbec nebezpeční. Za průběh druhého poločasu musíme bod za remízu považovat jako zisk.“


Autor reportáže: Pavel Jiřík ml., asistent trenéra